HRVATSKA PRED KOLAPSOM: Od ponoći drastične mere - situacija sa epidemijom virusa korona vrlo kritična

Novosti onlajn

26. 10. 2020. u 08:51

PET dana zaredom Hrvatska beleži rekordne brojke novih slučajeva virusa korona. Zbog toga u ponoć stupaju na snagu nove epidemiološke mere koje podrazumevaju ograničavanje okupljanja, zabranu prodaje alkoholnih pića tokom noći, obaveznu fizičku distancu...

ХРВАТСКА ПРЕД КОЛАПСОМ: Од поноћи драстичне мере - ситуација са епидемијом вируса корона врло критична

Foto: Depositphotos

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović saopštio je da će nove mere biti na snazi 14 dana, posle čega će ponovo biti procenjene.

- Odlukom o nužnim epidemiološkim merama ograničavaju se okupljanja. Želim da naglasim da donosimo odredbu kojom je propisana stroga mera fizičkog distanciranja, izbegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom i 1,5 metara u otvorenom - naveo je Božinović.

On je dodao da će biti zabranjeno održavanje svih javnih događaja i okupljanja s više od 50 osoba, preneo je portal „Indeks“.

Božinović je precizirao da na svadbama, kao i sahranama, može da bude najviše 30 osoba, a na ostalim privatnim svečanostima i okupljanjima najviše 15. Kako je dodao, sportska takmičenja biće bez publike.

Javni događaji, okupljanja i svečanosti mogu da traju najduže do 22 sata, osim svadbi koje mogu da traju do ponoći.

- Uvodi se zabrana prodaje alkoholnih pića od ponoći do 6 ujutru. Obavezno će biti korišćenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu i obvezno korišćenje maski prilikom ulaska i boravka na grobljima - kazao je Božinović.

Podsetimo, u Hrvatskoj je u nedelju potvrđen još 2.421 novi slučaj zaraze virusom korona, a osam osoba je umrlo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost