VELIKA AFERA TRESE HRVATSKU: Umešana i Kolinda, evo kako ju je spasio Uskok

Novosti online

22. 09. 2020. u 11:33

ВЕЛИКА АФЕРА ТРЕСЕ ХРВАТСКУ: Умешана и Колинда, ево како ју је спасио Ускок

Foto Tanjug/AP

HRVATSKI nedeljnik Nacional, koji piše o velikoj akciji hapšenja u Hrvatskoj prošle sedmice, navodi da je u aferu upletena i bivša predsednica Kolinda Grabar- Kitarović.

U centru istrage je davanje mita od čak 1,96 miliona kuna koje je, navodno, preduzetnik Krešo Petek predao šefu "Janafa" Draganu Kovačeviću 2019. Osim njih dvojice uhapšeno je još devet osoba. Ali, ono što javnost mnogo više interesuje je pominjanje jednog prezimena u celoj istrazi.

Nedeljnik Nacional je objavio da je navodnoj primopredaji mita prisustvovao i suprug bivše predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Uskok, koji je vodio prošlonedeljnu akciju hapšenja, međutim, izveo je "prvorazrednu političku manipulaciju" jer je od početka izostavio Kitarovića i još dvadesetak prisutnih, jer bi, da je tada uhapšen Kitarović, to naškodilo imidžu tadašnje predsednice.

Hrvatski mediji navode da je Uskok snimio sve aktere spornog susreta na kom je, kako se sumnja predat mito, i svi osumnjičeni mogli su da budu uhapšeni na licu mesta jer su snimljeni kako ulaze u pomenutu prostoriju. Međutim, Uskok odlučuje da ne upadne u prostorije u kojima je mito dat jer je tamo bio Kitarović.

List u svom današnjem izdanju spominje i ministra Darka Horvata. Pitaju koja je njegova uloga u aferi Janaf i da li je on tajanstveni i uticajni Darko koji se spominje u transkriptima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Duško

22.09.2020. 13:54

Ništa novo u zemlji banani. Nije to od juče, sistematski pljačka traje od rata 1991.Prvo su oteli sve Srbima,kuće,zemlju, imovinu .Sada Srba gotovo da i nema, sada uzimaju sami sebi, i od sebe a da toga nisu svesni. Uništiće ih prokletstvo i bezakonje, alavost i neumerenost . Što više kradu, sve više kredite moraju podizati od Zapada, kamata se naplaćati nemogu, a glavnica će im pokopati i seme. I daj Bože !