POSLANIK u hrvatskom Saboru i predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je sinoć da ga raduje što je srpski patrijarh Irinej poslao poruku ohrabrenja za sve one koji se upute putem pomirenja Srbije i Hrvatske

Komentari (23)

Deda

10.08.2020. 09:35

Pomirenja posebno naroda ne idu tako G.Pupovac. To je isto kao i u braku. Jedan ima ljubavnika/cu i misle da ako odu malo u krevet sex će da ih pomiri? Da ali samo za to veče. Pravo pomirenje je da priznaju da imaju ljubavnika/ce , razvedu se, nađu sebi novog partnera i nastave da se druže kao prijatelji. Ovde još niko nije priznao ljubavnika/ce , razveli se i optužuju ko je kriv za razvod i tuže za alimentaciju. Nema tu pomirenja nikada dok se ne otkrije istorijski ko je šta radio, prizna otkriveno i plati alimentacija za "rasutom decom".

Pera

10.08.2020. 09:49

Godinu dana pre izbora pupovac je liderstvo u partiji prepustio milosevicu pa to pokazuje da je jos tada isplanirano sa izda srbe prisustvom u kninu

Pera

10.08.2020. 13:30

@Petar - Neka Pupovac ,u svom dugogodisnjem mandatu navede ,posteno ,sve svoje efektne aktivnosti koje su doprinele pomirenju i poboljsanju medjusobnih odnosa,pa ce se na kraju uveriti koliko je i sam obesmislio svoju funkciju postojanja.

ChuChu

10.08.2020. 10:30

Nema tu volje ni sa jedne ni sa druge strane, kad neko nešto želi taj nađe sto načina to da ostvari a kad neko nešto ne želi nađe hiljadu razloga za to.... Nemci su u prvom i drugom svetskom ratu pocinili mnogo više i mnogo gore zločine pa se našlo snage i volje da se mnoge stvari prebrode i da se krene dalje....ovde naprosto određene interesne grupe nemaju interes da se prevaziđu problemi jer imaju političke i bogme ekonomske koristi...

Degman

10.08.2020. 10:48

Ovaj ne odustaje, stvarno misli da sve može vući za nos. Prvo sve uradi da obesmisli svaki pokušaj Srbije da se založi za popravak ljuskih prava Srba u Hrvatskoj i to na način da ponizi i rukovodstvo Srbije, time i državu Srbiju, a da ne govorim o ponižavanju stradanja Srba u Hrvatskoj i srpskog naroda u celini, a sad nudi rješnje za pomirenje i saradnju. Pazi gadosti, pošalje čovjeka , navodnog Srbina čiji je otac učestvovao kao hrvatski vojnik u proterivanju Srba iz Hrvatske, na proslavu Oluje u Knin i to ppredstavi kao gest pomiirnja. Njega, njegovu stranku i svu ostalu kamarilu oko njega Srbija da zaobilazi u širokom luku. Humanitarnu pomoć i svaku drugu upućivati preko Srpske pravoslavne crkve. Ovom "mudracu" oduzeti legitimitet , to najviše plaši njega i njegove mentore. zbog toga sad i toliki angažman u medijima. Smeće.

Lav

10.08.2020. 11:36

Gospodin Pupovac živite u teškoj zabludi. Prošao je citav vek,progona klanja i ubijanja Srba koje je Hrvatska učinila, čini i činiće pod pokroviteljstvom Zapada -sve do totalnog progona i istrebljenja Srba.Sad bi vi još da ih molimo da nas ne mrze za njihova zlodela.Kao nagradu za učinjeno Zapad je primio Hrvatsku u Evropu po kriterijima koje je Srbija znatno prije njih ispunila.Treba da vam je jasno da Hrvatskoj i Zapadnim pokroviteljima odgovaraju dugoročne napetosti i tenzije sa Srbima, jer ne žele da se sučeljavaju sa svojom odgovornošću - i samim tim ne postoje realni ni minimalni uslovi za bilo kakvo pomirenje-. I to će trajati sve dok se odnos snaga na Zapadu ne promeni.

BEOGRAĐANIN

10.08.2020. 12:20

Лепо је човек назначио, да је за помирење Срба и Хрвата неопходно да на томе раде Београд и Загреб. Али, једноставније је Пуповца запљувавати, него - његове активности на плану приближавања завађених народа- подржавати.А, поготово што ми овде у Београду и Србији, обожавамо туђим куферцом глогиње трести.

Lav

10.08.2020. 12:41

@BEOGRAĐANIN - Niste vi ni "B"od Beogradjanina .A sta bi to Srbi jos trebali da urade. Da aplaudiraju za njihove učinjene u kontinuitetu progone, klanja, ubijanja i da to i dalje čine.. Da ih mole da ih ne mrze i da se izvinu ,za njihova, Hrvatska svetski poznata zlodela .Taj film necete gledati.

LAKI

10.08.2020. 13:01

@BEOGRAĐANIN - Београђанин од 92-ге, и већ нам солиш памет. Ајде ти код пуповца па заједно са браћом рватима куферце у руке па тресите глогиње или клеку, шта вам се више свиђа. Нас не петљајте више у ваше међусобне обрачуне и договоре. Нисмо заборавили да је и велики број "срба" у саставу КундК војске клало нејач по Мачви и Поцерини 1914-те.

S juga

10.08.2020. 16:08

Bravo gosp. Pupovac, Srbi iz Hrvatske i vecinski narod su upuceni jedni na druge i moraju suradivati a sto ce Vuciceva Srbija bas nas briga. Potrebnije je Srbiji Hrvatska nego obrnuto.

Sa istoka

10.08.2020. 16:46

@S juga - Ni najvećem neprijatelju ne bi poželeli potrebu saradnje sa onim koji konstantno ,čitavo stoljeće, čine istrebljenje i nestanak svojih sunarodnika.

Nehrvat

10.08.2020. 17:35

@Hrvat - Kako to da vas ne interesujemo.Dobri smo vam još uvek , po potrebi, za masakriranje nemoćne dece ,žena i staraca sa Mig-" Pticama" na Petrovačkoj cesti. "Sedam sam godina imala ni mrava nisam zgazila tako sam malo živjela i tako malo vidjela, a svemu sam se divila .Bila sam bezbrižni leptir, a ti me pokosi, ptico, ti mi ugasi zjene, polomi ručice moje od gladi otežale, od zime ukočene. B.Ćopić "Na Petrovackoj cesti"

Sale

11.08.2020. 07:58

@Hrvat - Pa šta tražiš ovamo ustašo kad vas ne zanimamo? Ovo su naše, Srpske, vesti. Ajd ti lepo u ljepu vašu pa tamo lupaj koliko ti volja.

čiča

10.08.2020. 18:01

Koliko još puta treba ustaše da vas kolju pa da prestanete da pičate o pomirenju, zar nevidite da Srbe koji im donose pare na njihovo ozračeno more( pun jadran uranijumskih bombi ) svakodnevno prebijaju. O kakvom pomirenju pričaš? Ali uvek medj Srbima ima onih koji će za malo para i malo položaja prodati obraz. Očekujem uskoro da će te tamo u ustašiji uskoro uspostaviti dan osnivanja Jasenovca pa pošalji onog nesretnika da i to proslavi

Miki Zg

11.08.2020. 19:28

Pročitah sve komentare ,ima tu dosta istine ,ne rješenja .Ti omraženi Hrvati da ne upotrebim izraz ono što jesu ,Vama Srbima u Srbiji uzeše svu imovinu ( ovih 30 god. da ne nabrajam ) sve srpske brendove ,kombinate ,zemljišta ,pustimo nas ovdje -završena priča ,nemoćni ,jedini se Pupovac nešto bori !

Duško

24.11.2020. 20:16

Pupovac predstavlja sebe , i zastupa sebe . Šta je učinio učinio je i profitirao on. Niti su se Srbi vratili u RH, niti su Srbi Borova dobili svoje otpremnine, niti penzioneri svoje penzije od 1991.1997. a nisu svi dobili obnovu za uništene kuće i stanove. On je dobio i njegova deca -SVE. Osim toga on i nije Srbin , on je polutan, čovek koji je unovčio svoje srpstvo kao niko u RH a i šire. O čemu onda pričamo ? Srbinu u RH ništa gore ne bi bilo da Pupovac nije ni postojao.