VANDALIZAM U ŠIROKOM BRIJEGU: Ustaški simboli na pravoslavnom groblju

Tanjug

28. 07. 2020. u 10:55

NA ogradi oko pravoslavnog groblja i Crkve Svete Nedelje u mestu Dobrič kod Širokog Brijega jutros je osvanuo ispisan grafit "Sve vas ovo čeka" i ustaški simbol "U".

ВАНДАЛИЗАМ У ШИРОКОМ БРИЈЕГУ: Усташки симболи на православном гробљу

Foto: Tviter

Sveštenik Nebojša Radić izjavio je da je jutros ovaj incident prijavio policiji, prenose banjalučke Nezavisne.

Radić je naglasio da su ljudi vrlo uplašeni i uznemireni i da su ga jutros odmah obavestili.

-Ovo je užasan vandalizam. Očekujem da policija pronađe i kazni počinioce i da nadležne vlasti osude ovaj događaj-rekao je Radić.Dobrič je jedino mesto u Širokom Brijegu gde živi oko 40 Srba, od kojih neki ni u ratu nisu napuštali svoje domove, a neki su se vratiti nakon rata.

Oni su istakli da imaju vrlo dobre odnose sa svojim susedima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (4)

Milan Jovanović

28.07.2020. 11:38

Kad niste hteli da imate Srbe za komšije imaćete neke mnogo" bolje".Samo faktor vreme,sačekaće se.Neće niko moći da Vas zaštiti od toga.Samo te nove komšije nećete razumeti jer neće govoriti ni jedan jezik koji vi razumete

maniks

28.07.2020. 11:55

Ovo je javni poziv Plenkovica Srbima da prisustvuju obelezavanju ustasko teroristicke akcije ubijanju i proteravanju Srba iz Knina i drugih mesta u Ustasiji.

Maxmen

28.07.2020. 16:11

Roditelji usadjuju deci u glavu ljubav ili mrznju. Deca to nastavljaju svojoj deci i to tako ide. Dok jednog dana ne rokne neki komet ili zemljotres,i baj baj.?☄?? I onda nek pjevaju pjesmu iz 60 godina od Djordja Marjanovica'' Od ljubavi do mrznje samo korak nas deli''?????