Hrvatska bruji: Zašto je Kolinda pokazala SREDNJI prst?

Novosti online

18. 06. 2020. u 20:29

Doskorašnja predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pdridružila se akciji žena na društvenim mrežama nakon izjave političara i pevača Miroslava Škore, inače njenog rivala na predsedničkim izborima.

Хрватска бруји: Зашто је Колинда показала СРЕДЊИ прст?

Foto Tanjug/AP

Miroslav Škoro, koji ima desničarske stavove, izjavio je da žena koja je silovana i zatrudni o abortusu mora da se dogovori sa porodicom, što je izazvalo gnev žena širom Hrvatske.


Najpre je reagovala zamenica gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš, koja je objavila fotografiju na kojoj Škori pokazuje srednji prst, i pritom je pozvala i druge žene da učine to isto.

Odmah joj se pridružila bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je fotografiju sebe kako Škori pokazuje srednji prst poslala Jutarnjem listu uz poruku:

"Pridružujem se svim ženama koje ovim 'nepristojnim' činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti vekovima unazad. Prošlo je vreme kad je žena sedela u ćošku i čekala šta će 'baja' reći. Uvek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uslovljavanja, posebno u najosetljivim životnim situacijama poput silovanja. Zato i ja, u znak podrške, dižem srednji prst za nas žene i naša prava, ali i za muškarce koji nas podržavaju", objavila je doskorašnja predsednica Hrvatske.

Miroslav Škoro bio je trećeplasirani na poslednjim izborima za predsednika Hrvatske, a ovaj pevač je poznat je po svojim desničarskim stavovima. Zabrinjavajuće je da je na predsedničkim izborima u Hrvatskoj dobio više glaosva mladih nego novi predsednik Zoran Milanović i Grabar-Kitarović zajedno!

Prema rezultatima Ipsosa, za Miroslava Škoru glasalo je 31,89% mladih od 18 do 29 godina, a dobio je i 24,21% glasova onih od 30 do 44 godine. Za njega je glasalo najmanje starijih od 60 godina, 19,82 procenata. Škoro je pobedio i u hrvatskim zatvorima, jer su zatvorenici, mahom, glasali za njega.

Tokom kampanje na izborima za predsednika imao je poseban osvrt na odnose sa Srbijom.

"Nemojte verovati onima koji primaju (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića (mislio je na predsednicu i premijera Hrvatske - Kolindu Grabar-Kitarović i Andreja Plenkovića). Želim da raščistim odnose sa Srbijom, nema šta naša arhiva i kulturno blago da traže u Srbiji! Tražiću odštetu za sve one koji su bili u koncentracionim logorima u Srbiji", rekao je Škoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista