"NIKO NAS NIŠTA NE PITA, A I NE TREBA": Milanović o napadu Irana i drugim aktuelnim sukobima na svetskoj mapi

Novosti online

15. 04. 2024. u 00:22

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na napad Irana na Izrael, rekavši da "to nije njihov sukob, kao što nije ni onaj u Ukrajini".

НИКО НАС НИШТА НЕ ПИТА, А И НЕ ТРЕБА: Милановић о нападу Ирана и другим актуелним сукобима на светској мапи

Foto HINA/ DAMIR SENCAR

- To su sve segmenti trećeg svetskog rata. Drago mi je da nije bilo većih žrtava i bilo bi dobro da to sada stane. To nije naš sukob, kao što to nije ni onaj u Ukrajini. Ovo samo pokazuje da su Hrvatskoj potrebni hladni i odgovorni ljudi, a to nije Plenković i njegovi ministri koji su pokušali da nas uvuku u sukob u Ukrajini kroz obuku vojnika i to smo jedva zaustavili u Saboru - rekao je Milanović, prenose hrvatski mediji.

Milanović navodi kako Plenković Hrvatsku uvlači u sukobe koje ne razume, jer "pokušava da se dopadne nekom trećem".

- Ukrajina, Izrael, Iran... To je nešto gde mi treba da se držimo po strani i ja sam to radio. Niko nas ništa ne pita, a i ne treba jer ćemo samo navući gnev na sebe. U Hrvatskoj se vijore hrvatske zastave, a ne američke, izraelske ili ruske - dodao je.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)