NOVE INFORMACIJE O ZLOČINU KOJI JE POTRESAO HRVATSKU: Ubica imao ilegalno oružje

Novosti online

29. 12. 2023. u 17:27

O DANAŠNjEM krvavom pohodu bivšeg mehaničara Zvonimira D., koji je završio s troje mrtvih, izjavu su dali iz Policijske uprave zagrebačke. S medijima je razgovarala portparol zagrebačke policije Marija Goati.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ЗЛОЧИНУ КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО ХРВАТСКУ: Убица имао илегално оружје

Foto: Tanjug

- Policija je dobila dojavu nešto iza deset sati ujutro o sumnji na kazneno đelo ubistva. Dolaskom smo nažalost potvrdili tu sumnju. Vrlo smo brzo locirali muškarca za kojeg smo sumnjali da je počinio ubistvo. Stavili smo pod nadzor taj objekt. Međutim, po ulasku u sam taj prostor, ostvarile su se naše sumnje. Potvrdili smo da je počinjeno još jedno ubistvo i da je muškarac sam sebi oduzeo život - rekla je Goati.

Na pitanje koliko je policajaca bilo na intervenciji odgovorila je da kada se radi o ovakvim teškim kaznenim delima primarno dolaze policijski službenici najbliže policijske stanice. No zbog ozbiljnosti cele situacije brzo su im se priključili ostali rodovi, odnosno kriminalistička policija, isto tako jedinica specijalne i interventne policije i antiteroristička jedinica Lučko, rekla je.

"Nije nam poznat od ranije, imao ilegalno oružje" 

Rekla je kako počinitelj nije od ranije poznat policiji.

- Policija u toj porodici nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalni rad", izjavila je Goati.

Istakla je kako je oružje kojim je počinjeno ubistvo počinitelj imao ilegalno:

- Podsećamo građane o mogućnosti dobrovoljne predaje ilegalnog oružja koje se tako bez sankcije može predati policiji te se zaista može spasiti neki život. Nažalost, velik broj konflikata i sukoba završi, kada imate oružje u rukama, s vrlo teškim posledicama - naglasila je.

(Indeks)

BONUS VIDEO: OVAKO SU "PALI" NARKO DILERI IZ NOVOG SADA: Zaplenjeno 130 kg marihuane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)