DEVOJČICA POZNAVALA SVOG UBICU: Novi detalji zločina koji je potresao Balkan - LJupčo imao kancelariju u Vanjinoj zgradi

Novosti onlajn

07. 12. 2023. u 11:46

LjUPČO Palevski Palčo, koji je u Turskoj uhapšen po poternici koju je za njim raspisala Severna Makedonija pod sumnjom da je oteo i ubio Vanju (14) i frizera Panča Žeževskog, godinama je imao kancelariju u potkrovlju zgrade u kojoj je devojčica živela sa majkom i mlađom sestrom.

ДЕВОЈЧИЦА ПОЗНАВАЛА СВОГ УБИЦУ: Нови детаљи злочина који је потресао Балкан - Љупчо имао канцеларију у Вањиној згради

Foto: Društvene mreže/MUP S. Makedonije

Kako prenose makedonski mediji, Palevski je dobro poznavao Vanču Lazarova, dedu male Vanje, sa kojim je jedno vreme blisko politički sarađivao, ali i poslovno.

Palevski je napravio i zgradu u kojoj je Vanjin deda kupio stan, a u kome je i devojčica stanovala sa majkom i sestrom i iz koje je kobnog 27. novembra oteta i kasnije ubijena. 

Vanjin deda Vančo Lazarov je bio direktor carine, a kasnije i savetnik u jednoj kompaniji. Tada je i kupio stan u zgradi koju je napravio Palevski, koji je u potkrovlju iste imao svoje kancelarije, što znači da je poznavao malu Vanju. 

Foto: MUP Severne Makedonije

Podsetimo, Vanja je oteta 27. novembra kada je ujutru krenula u školu. Nju su oteli u ulazu zgrade, a kako je istraga utvrdila, Palevski ju je ubio dva sata kasnije. 

Ljupčo Palevski je 30. novembra pobegao prvo u Beograd, a onda preko Bugarske u Tursku gde je i lociran i uhapšen u utorak, 5. decembra. Pored njega za otmicu i ubistvo male Vanje osumnjičeni su i uhapšeni Velibor Manev, Vlatko Kešiševi, Bore Videvski koji se svi sumnjiče i za ubistvo Panča Žeževskog frizera iz Velesa koji je likvidiran 22. novembra i čiji je automobil korišćen u Vanjinoj otmici. 

Pored njih uhapšen je i Vanjin otac Aleksandar Đorčevski koji je ovoj grupi pomogao u otmici svoje ćerke otkrivajući im kada ona kreće u školu.

Takođe, sinoć je uhapšen i Vasko Stojkov, advokat prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog.   

(Alo)

BONUS VIDEO:

HAOS U CENTRU KRUŠEVCA: Kamion se zakucao u zgradu RFZO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)