VELIKA AKCIJA POLICIJE: Hrvatska za jednu noć sprečila čak 600 migranata da ilegalno uđu u zemlju

Tanjug

07. 09. 2023. u 16:36

HRVATSKA je prošle noći sprečila oko 600 nelegalnih migranata da uđu u zemlju, poručio je ministar unutrašnjih poslova te države Davor Božinović, koji je dodao da je cela Evropa suočena s migracionim pritiskom jer milioni ljudi iz Afrike i Bliskog istoka svoju budućnost vide upravo na evropskom kontinentu.

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Хрватска за једну ноћ спречила чак 600 миграната да илегално уђу у земљу

Foto V Mitrić

- Samo tokom protekle noći je oko 600 ilegalnih migranata sprečeno da uđu na teritoriju Republike Hrvatske. Radi se o brojevima bez presedana - rekao je Božinović, prenose agencije.

Ministar je dodao da će Hrvatska poštovati prava migranata tako što će pravila postavljati sama, a to znači da će ih na organizovan način dovoditi u registracione centre i isto će ih tako organizovano iz njih izvoditi.

Naveo je i da bi jedan takav centar trebalo da bude otvoren u Dugom Dolu kod Krnjaka, u Karlovačkoj županiji, na prostoru nekadašnjeg vojnog poligona u okviru koga postoji 55 objekata.

- U interesu svih je da se migranti izmeste iz središta gradova i parkova. U objektima iznad Krnjaka možemo provoditi sve administrativne zadatke koje moramo provoditi u skladu s evropskim i nacionalnim zakonodavstvom, a s druge strane stvoriti uslove da naši građani to što manje osete - rekao je Božinović koji je i potpredsednik vlade.

Policija je, kako je dodao, ove godine privela više od 850 krijumčara, što je rekordan broj.

- Svake godine hrvatska policija sankcioniše do 500 svojih pripadnika, od kojih njih 80 bude udaljeno iz sistema,  a oko 20 ih izgubi posao - dodao je hrvatski zvaničnik.

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE: Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana