HRVATSKA POLICIJA MALTRETIRA SRBE NA GRANICI: Provociranja, detaljna pregledanja automobila proteranih ljudi

Novosti online

02. 09. 2023. u 10:00

SRBI iz Hrvatske, koji odlaze u zavičaj iz kojeg su proterani 1995. godine, unazad nekoliko dana trpe maltretiranja prilikom ulaska i izlaska iz te zemlje, gde im policija postavlja i provokativna pitanja, rekao je predsednik Udruženja Krajišnika Srbije Mile Bosnić.

ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА МАЛТРЕТИРА СРБЕ НА ГРАНИЦИ: Провоцирања, детаљна прегледања аутомобила протераних људи

Foto Tanjug/AP

Navodeći da su u Udruženju od Srba čuli da im na granici detaljno pregledaju automobile i lične stvari, odnosno da su maltretirani, Bosnić je pozvao institucije Srbije da zaštite srpski narod u Hrvatskoj.

- Ovom prilikom pozivamo Republiku Srbiju da zaštiti srpski narod iz Hrvatske baš kao 1995. kada je postajala naš dom. Bez podrške Srbije života Srbima na vekovnim ognjištima nema - rekao je Bosnić.

Prema njegovim rečima, srpski narod kroz vekove strada, o čemu se ćutalo, ali smatraju da je krajnje vreme da svet vidi kako žive Srbi u Hrvatskoj.

- Ćutalo se o tome, a toliko stradanja vekovima unazad proživljavamo samo zato jer smo Srbi. Hrvati ne spominju zločin u Gruborima kod Knina, ne spominju se dečiji logori za vreme NDH, ne spominju "Oluju" i "Bljesak" - zločinačke akcije koje su etnički očistile Srbe iz Dalmacije, Like i Korduna - ukazao je Bosnić.

Bosnić je naveo da hrvatske vlasti nikada nisu spomenule zločin u Jasenovcu, ali ni na Petrovačkoj cesti, ni mnoge druge neljudske stvari koje su činile, ali koje čine i danas.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (2)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar