VETAR ČUPAO DRVEĆE I NOSIO KROVOVE: Nevreme napravilo haos u Sloveniji, evo kada će se vreme smiriti (FOTO)

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 13:52

SLOVENAČKE vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na severoistoku te zemlje.

ВЕТАР ЧУПАО ДРВЕЋЕ И НОСИО КРОВОВЕ: Невреме направило хаос у Словенији, ево када ће се време смирити (ФОТО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Meteoinfo Slovenija

Narandžasto upozorenje je na snazi za celu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom, javlja "Večernji list".

Zapadni delovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim delovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor".

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima "Elektro Celja", bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke železnice.

U severnom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gde su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vreme postepeno stabilizovati u sredu.

BONUS VIDEO: DA OVOLIKO SVE UBIJE? Jezive posledice grada u selu Medveđa kod Trstenika, meštani očajni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)