PRONAĐEN SAMO BROD: Potraga za ribarima i dalje traje, a od njih ni traga ni glasa

Novosti online

07. 05. 2023. u 23:46

VIŠEDNEVNA složena, međunarodno koordinisana akcija traganja i spasavanja, pokrenuta 2. maja u severnom Jadranu, nažalost nije rezultirala pronalaskom dvojice nestalih ribara, saopštilo je večeras Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

ПРОНАЂЕН САМО БРОД: Потрага за рибарима и даље траје, а од њих ни трага ни гласа

EPA

Svi raspoloživi resursi od subote bili su angažovani za izvođenje podmorskih aktivnosti u području pronalaska potopljene olupine broda dvojice nestalih hrvatskih državljana, dok su od nedelje ronilačke grupe MUP-a u saradnji s roniocima Vatrogasne zajednice Istarske županije pretraživale podmorje u području pronalaska potopljene olupine, na oko deset nautičkih milja od Novigrada.

- Današnje ronilačke aktivnosti bile su nastavak jučerašnjih ronilačkih napora s ciljem pronalaska nestalih ribara, kao i pripreme potonule olupine za vađenje na površinu. Šire područje podmorskog traganja osiguravali su brodovi iz sastava Lučke kapetanije Pula, brod Pomorske i aerodromske policije Pula, kao i jedna vatrogasna brodica uz saradnju privatnog ribarskog broda - navodi se u saopštenju.

Nakon obustave koordinisanog traganja na moru za nestalim hrvatskim državljanima, dalje aktivnosti od subote su nastavljene u nadležnosti Lučke kapetanije Pula, čiji službenici traganje sprovode u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe.

Podsetimo, u petak je na dubini mora od 27.7 metara, deset nautičkih milja od Novigrada, pronađen čamac nestalih ribara, ali od njih i dalje nema traga.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: TUGA ZA POBIJENOM BRAĆOM: Hiljade građana Berana na pomenu ubijenoj deci i građanima Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije