PLENKOVIĆU MANDAT VISI O KONCU: Sutra stiže konačna odluka

Novosti onlajn

02. 03. 2023. u 16:28

HRVATSKI sabor sutra će glasati o predlogu 33 opoziciona zastupnika da se opozove premijer Andrej Plenković, a da bi to opozicija ostvarila, mora pridobiti 76 zastupnika, što je, kažu vladajući, teško zamislivo.

ПЛЕНКОВИЋУ МАНДАТ ВИСИ О КОНЦУ: Сутра стиже коначна одлука

Građani se plaše namera Plenkovića da ih "prevede" na evro / Foto AP

Premijerov opoziv inicirao je Domovinski pokret, koji ga u saradnji s ostalom opozicijom 'proziva' za brojne afere: Janaf, Ina, 'sms', ali i za zatvaranja sisačke Rafinerije, izostanak obnove i zdravstvene reforme. Vlada je odbila sve navode iz opozicionog predloga kao neutemeljene, te ističe da nema osnove za izglasavanje nepoverenja premijeru Plenkoviću.

Prvi je to put od oktobra 2016. godine, kada je Plenković preuzeo premijersku dužnost da se raspravlja o njegovu opozivu. Opozicija je od tada, bezuspešno, nastojala opozvati celu vladu i niz ministara, a nikada premijera.

Saborski zastupnici glasaće o tačkama raspravljenim tokom protekle dve nedelje među kojima su i konačni predlog Zakona o vodi za ljudsku potrošnju, izmene i dopune Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU, izmene i dopune Zakona o Državnom inspektoratu, izmene zakona o morskom ribarstvu i o akvakulturi.

Pre toga zastupnici će raspraviti izmene Zakona o sudskim naknadama kojim se propisuje način naplate sudskih naknada za radnje koje sud preduzima na zahtev stranke u sudskim postupcima.

BONUS VIDEO: POGROM SRBA IZ KRAJINE - "Oluja" - zločin bez kazne

(Index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost