PREDSEDNIŠTVO BIH U SAD: Na sastanaku sa senatskim odborom za spoljne poslove

Tanjug

01. 02. 2023. u 23:08

PRVI put nakon 2005. godine, svi članovi predsedništva BiH u istom trenutku borave u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država gde su danas održali sastanak sa članovima Odbora za spoljne poslove američkog Senata.

ПРЕДСЕДНИШТВО БИХ У САД: На састанаку са сенатским одбором за спољне послове

FOTO RTRS

Povod za dolazak u SAD bio je poziv na tradicionalni molitveni doručak koji organizuje američki Kongres.

Sastanak sa članovima senatskog odbora za spoljne poslove trajao je duže nego što je bilo predviđeno, a Željka Cvijanović, predsedavajuća Predsedništva BiH ocenila je da je to pokazatelj zajedničkih interesa, a ne neslaganja, prenosi Glas Amerike (VOA).

Dok među članovima Predsedništva BiH postoji deklarativna, verbalna saglasnost o potrebi priključenja Evropskoj Uniji, priključenje NATO savezu je prema navodima VOA, bilo tačka neslaganja i mišljenja su podeljena po enitetskoj liniji.

-Svi želimo da imamo dobru saradnju sa NATO, tu nema dileme, ali kada je u pitanju članstvo, stav Republike Srpske je iz poznatih razloga da nemamo svi istu potrebu za tim, rekla je Cvijanović.

Bošnjački član Predsedništva Denis Bećirović ne deli mišljenje Cvijanovićeve i tvrdi da je "NATO put Bosne i Hercegovine već davno dogovoren u strateškim dokumentima" koje će BiH, kao pravna država, nastaviti da sledi i u buduće.

-Ko želi da ospori put BiH u NATO taj mora da dođe u parlament BiH i predloži izmene Zakona o odbrani, pa ako to bude usvojeno onda možemo da menjamo i politiku prema NATO, rekao je Bećirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar