REGISTROVAN PRVI SMRTNI SLUČAJ: Sve više zaraženih gripom u Hrvatskoj

Novosti online

04. 01. 2023. u 07:31

PREMA podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 1759 slučajeva gripa, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj u utorak.

РЕГИСТРОВАН ПРВИ СМРТНИ СЛУЧАЈ: Све више заражених грипом у Хрватској

Foto: Unsplash

Trenutno je najveći broj obolelih od gripa u tri županije – Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Krapinsko-zagorskoj.

HZJZ očekuje da će u idućem razdoblju pritisak gripa biti jači s obzirom na praznična druženja, zatvorene prostore i povratak dece u školske klupe.

U Brodsko-posavskoj županiji koja nedeljno beleži više od 200 obolelih od gripa registrovan je i prvi smrtni slučaj.

Muškarac srednje životne dobi s mnogim hroničnim bolestima preminuo je na Odeljenju za infektologiju bolnice u Slavonskom Brodu, prenosi Jutarnji list.

- Reč je o osobi rođenoj 1958. godine koja je nevakcinisana i s komorbiditetima. PCR-om je dokazana influenca i to još jednom pokazuje da je grip ozbiljna i opasna bolest - ističe za HRT Ante Cvitković, direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

Grip je kod ovog pacijenta podstakao taj neželjeni i malo nepredviđeni niz događaja koji su, nažalost, doveli do smrtnoga ishoda, rekao je doktor Ivica Čabraja sa Odeljenja infektologije, OB Slavonski Brod.

Nakon respiratornog sincicijskog virusa zbog kojeg se pune hitne i pedijatrijske čekaonice, streptokok, koronavirus i grip, od kojeg je broj obolelih za samo nedelju dana porastao za čak 140 posto, sve više problema zadaju i odraslima.

BONUS VIDEO: „NOVOSTI“ U POSETI Najmlađim pilotima u helikopterskoj jedinici MUP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!