VLAST U SARAJEVU UDARA NA MILANOVIĆA: Spremna deklaracija protiv predsednika Hrvatske

Novosti online

03. 10. 2022. u 17:31

GRADSKO veće Grada Sarajeva u sredu će održati 19. redovnu sednicu na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se razgovara o predlogu Deklaracije o osudi stavova predsednika Hrvatske Zorana Milanovića prema Bosni i Hercegovini.

ВЛАСТ У САРАЈЕВУ УДАРА НА МИЛАНОВИЋА: Спремна декларација против председника Хрватске

Foto: Profimedia

- Ponašanje gospodina Milanovića nije državničko niti primereno predsedniku jedne evropske države. Izražavamo poštovanje prema časnoj i odgovornoj funkciji predsednika Republike Hrvatske, ali ne možemo to poštovanje pokazati prema gospodinu Milanoviću, zbog njegovih uvredljivih i nediplomatskih izjava prema BiH - stoji u delu dokumenta.

Takođe, navodi se kako izjave Milanovića neće ništa dobro doneti ni Hrvatskoj, a ni BiH, niti na bilo koji način doprineti regionalnoj stabilnosti i saradnji.

Na kraju, navedeno je kako će o stavu Grada Sarajeva biti obavešteni svi.

- Do tada, niko od od zvaničnih organa Grada Sarajeva neće biti njegov domaćin u bilo kojoj od protokolarnih, pa ni drugih aktivnosti, a što je inače uobičajena praksa prilikom poseta šefova država i drugih visokih zvanica iz EU i sveta. O ovom stavu Gradskog veća Grada Sarajeva biće obavešteni državni organi BiH kao i Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu. Naglašavamo da će građanke i građani Hrvatske uvek biti rado viđeni i dobrodošli gosti u Sarajevu, kao i do sada - zaključili su u Deklaraciji, preneo je "Kliks".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!