U DVA nedavna incidenta, hrvatski fašizam je podigao svoje ružno lice u zemlji i inostranstvu, piše u članku Centra Simon Vizental, jedne od najvećih međunarodnih jevrejskih organizacija za ljudska prava.

Komentari (8)

liberat

02.10.2022. 22:47

U toj državi u kojoj je izvršen genocid nad Srbima 1941-1945 i da bi na kraju to dovršili 1995. godine i koja je nastala na kostima ubijenih Srba nema se što reći, osim da je nacizam kod njih konstanta. Pokušaj glumljenja sa ovim likovima ne ide im, već pokušavaju samo zataškati svoje zločine koji su ostali nekažnjeni. I to je jedna njihova greška u koracima koja će neće tek tako tolerisati.

Marko

02.10.2022. 23:16

Mislim da naši mediji previše vode računa o toj naslovnoj strani nekog hrvatskog magazina koji niko ne čita ni u Hrvatskoj. Ne znamo šta piše u tekstu ispod tog naslova i te komične slike ali ne vidim da oni smatraju da su Srbi, Mađari i Talijani fašisti. Zato ne treba uopštavati stvari. Ako autor te fotografije trojice regionalnih državnika misli da su oni opasni za Hrvatsku onda treba da se zamisle zašto je to tako. Najverovatnije im je Hrvatska nešto skrivila u prošlosti.

Željko

02.10.2022. 23:47

Evropa nije svesna Hrvata ,a kada postane ne da neće imati kome da kleče nego će prestati da postoje.To što se budi desnica znači da postoji ravnoteža što dugo nije bilo , a svako normalan to želi ako pričamo o demokratiji.

Rašo

03.10.2022. 07:29

@Željko - Варате се, знају они јако добро где се шта дешава али они управо теже томе. Видите да је читава прича о ЕУ саграђена на слогану антифашизма а не антинацизма. Од 6 милиона Хитлерових војника на источном фронту 4 су били Немци а 2 уједињена нацистичка Европа. И данас је повика на фашизам да се прикрије нацизам, видимо и у Украјини. Нацисти несметано марширају у прибалтичким државицама, Украјини, Словачкој, ... нико у ЕУ не рече ни реч! Нацизам је смишљен у Енглеској а не Немачкој!Пробудите се!

Komsija

03.10.2022. 03:31

Hrvati su malo nervozni. Vide da se raspada Ukrajina kao komunisticka tvorevina, i znaju da su oni sledeci. Da nije bilo Srba, bili bi samo provincija u Madjarskoj. Sada Italijani i Madjari traze nazad svoje teritorije, i to ce se desiti pre ili kasnije. Istra, Kvarner i Dalamcija su genocidom nad Srbima i Talijanima postali hrvatski.

Ljubica

03.10.2022. 09:01

@ Marko Mislim da u EU i samoj Hrvatskoj ima pre malo osude takvih postupaka i da nikako ne bi smelo da se toleriše takvo ponašanje. Vi bi da se ponovo prećutno predje preko ustaških parola i pozdrava, koji su postali svakodnevica kod hrvata. Hrvatska mora prestati da relativizuje zločine iz NDH. Pokušava se i broj žrtava Jasenovca umanjiti i logori smrti se nazivaju radnim, a logori dece prihvatilišta. Nadam se da Vam je i to jednako zasmetalo, kao i ovo zbog čega ste se danas javili.