ZASTRAŠUJUĆA FOTOGRAFIJA: Pogledajte kako strašan požar u Sloveniji izgleda iz svemira (FOTO)

Novosti online

23. 07. 2022. u 18:06

NA KRASU u Sloveniji i dalje gori veliki požar. Vatrogasci su u toku noći branili sela od vatre, a neka su i evakuisana.

ЗАСТРАШУЈУЋА ФОТОГРАФИЈА: Погледајте како страшан пожар у Словенији изгледа из свемира (ФОТО)

Foto: Printskrin

Kako je objavljeno na stranici Evropske komisije u Sloveniji, požar je vidljiv iz svemira. Juče ga je snimio satelit Sentinel2.

Sateliti evropskog Kopernicus EU programa često priskaču u pomoć u slučaju prirodnih katastrofa. Ovih dana, prateći sve veće požare u Evropi, pomažu nadležnim službama preciznim kartama i podacima o širenju požara u realnom vremenu, što omogućuje učinkovitu koordinaciju gašenja požara.

- Hvala svima koji se ovih dana hrabro bore s vatrom i požrtvovano se trude da se umesto vatre i dima na snimcima iz svemira što pre opet divimo zelenoj Sloveniji - objavljeno je.

Podsetimo, u borbi sa vatrom u Sloveniji učestvuju i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i vatrogasci-spasioci.

Srbija je u pomoć slovenačkim kolegama poslala 13 predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije sa dva helikoptera „Bell 212“ kapaciteta od po 1,5 tone vode.

BONUS VIDEO - SRPSKI VATROGASCI U SLOVENIJI: Pogledajte kako izgleda akcija gašenja požara

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a