BORIS MILOŠEVIĆ ODLAZI IZ HRVATSKE VLADE: Andrej Plenković najavio rekonstrukciju kabineta

Jurica KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

29. 03. 2022. u 20:51

HRVATSKI premijer Andrej Plenković najavio je rekonstrukciju svog kabineta, a iz vlade odlazi i potpredsednik Boris Milošević iz redova SDSS-a.

БОРИС МИЛОШЕВИЋ ОДЛАЗИ ИЗ ХРВАТСКЕ ВЛАДЕ: Андреј Пленковић најавио реконструкцију кабинета

Foto: Tanjug

Protiv njega i ministra rada Josipa Aladrovića, koji takođe odlazi iz vlade, USKOK je otvorio istragu, pod sumnjom da su intervenisali u korist nekih firmi kod dodele evropskog novca i kod zapošljavanja.

Iz vlade verovatno odlazi i ministar privrede Tomislav Ćorić, a fotelje se drmaju i ministru odbrane Mariju Banožiću i ministru zdravlja Vili Berošu. Na udaru je i ministarka zadužena za evropske fondove Nataša Tramišak koja se požalila da joj prete, što je objavljeno u medijima a da premijer nije bio informisan.

Do sada je, u nepunih šest godina od kako je Andrej Plenković premijer, iz dve vlade otišlo ili smenjeno petnaest ministara, a jedan od njih, donedavni ministar građevinarstva Darko Horvat završio je i zatvoru. To je ujedno bilo i prvo hapšenje aktualnog ministra u Hrvatskoj. U zatvoru je i bivša ministarka Gabrijela Žalac zbog pomoći raznim kompanijama u dodeli evropskog novca. Istraga se vodi i protiv drugih bivših ministara iz Plenkovićevog kabineta.

Novi sastav kabineta Andrej Plenković najavio je do polovine aprila.

Dobro se ne piše ni gradonačelniku Splita Ivici Puljku, jer ga napuštaju koalicioni partneri, pa su novi izbori sve realniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna