MILOŠ KOVIĆ NA UDARU: Vehabije javno propagiraju islamsku ideologiju, a univerzitetski profesor je pretnja?

Novosti online

16. 03. 2022. u 09:01

SLUČAJ profesora Miloša Kovića kojem je zabranjen ulazak u BiH pokazuje da OBA radi u interesu samo jednog čoveka i jedne partije, poručio je Nenad Stevandić, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH, gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

МИЛОШ КОВИЋ НА УДАРУ: Вехабије јавно пропагирају исламску идеологију, а универзитетски професор је претња?

Foto: Novosti

https://vecernjenovosti.ba/ Naglasio je da OBA ne doprinosi miru u Bosni i Hercegovini.

-  Vehabije javno propagiraju islamsku ideologiju, marširaju im ratne jedinice, a profesor istorije je pretnja bezbednosti države. Jednostavno, rade šta hoće, i jasno je da ovde postoje paralelne institucije - naglasio je Stevandić.

On naglašava da Republika Srpska mora jačati svoje institucije, jer sadašnje predstavljaju pretnje za bezbednost Srpske.

- Ovo treba da nam bude još jedan od razloga, ne samo alibi, već garancija, da imamo svoje obaveštajne strukture. Profesor Ković nigde nije rekao neku ružnu reč, ovde je napad na čoveka koji iznosi istorijske teze, dakle napad na nauku -  rekao je Stevandić.

Prema njegovim rečima, Srbima je stavljena meta na čelo.  

- Imate primer da je Ravnogorski pokret odustao od okupljanja u Višegradu, ne žele da dodatno dižu tenzije, samo jedna strana, a to je bošnjačka, pali vatru i naginje ekstremizmu - kaže Stevandić.

Podsećamo, Granična policija BiH zabranila je u subotu, 12. marta, ulazak u BiH profesoru istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Milošu Koviću, uz obrazloženje da "predstavlja pretnju po bezbednost BiH".

Najnovije vesti iz Republike Srpske čitajte na vecernjenovosti.ba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna