ZAPALJENO DEČJE IGRALIŠTE: Gradonačelnik Vinkovaca – Želim da verujem da je bilo slučajno

Tanjug

20. 11. 2021. u 12:52

U VINKOVAČKOJ gradskoj četvrti Lapovci u potpunosti je izgorelo dečje igralište sa svim spravama, u požaru koji je planuo tokom noći, saopštili su iz vinkovačke Gradske uprave.

ЗАПАЉЕНО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ: Градоначелник Винковаца – Желим да верујем да је било случајно

Foto: Printskrin RTS



Požar su, po dojavi stanara iz okolnih zgrada, ugasili vatrogasci, a na mesto požara izašla je i policija.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potvrdio je da je na Lapovcima zapaljeno dečje igralište koje je potpuno izgorelo, prenosi Hina.

-Želim da verujem da se ovo dogodilo slučajno, da u našem gradu ne žive pojedinci koji bi deci namerno uništili mesto za igru, napisao je Bosančić u objavi na Fejsbuku, ali i dodao kako to nije prvi put da se uništavaju decja igrališta te gradska i privatna imovina.

-Zbog sigurnosti svih građana i ovakvih događaja, u izradi je projekt "Vinkovci pametan grad - siguran grad, a koji bi trebalo da spreči upravo takve i slične aktivnosti", naveo je on.

Na taj način, rekao je, poboljšaće se sigurnost u zajednici kroz uspostavljanje sistema za video- nadzor javnih površina: trgova, parkova, dečjih igrališta, raskrsnica.



 

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)