NOVI DETALJI O "MISTERIOZNOJ ŽENI" SA KRKA: Od zvezde do beskućnika, porodica neće da čuje za nju

Novosti online

06. 11. 2021. u 17:09

DANIELA Adamcova, 57-godišnja Slovakinja koju je 12. septembra kraj Dobrinja na Krku pronašao ribar, vratila se u domovinu, i to u organizaciji slovačke ambasade nakon što je otpuštena iz riječkog KBC-a.

НОВИ ДЕТАЉИ О МИСТЕРИОЗНОЈ ЖЕНИ СА КРКА: Од звезде до бескућника, породица неће да чује за њу

Foto HGSS PU Primorsko-Goranska

Podsetimo, žena je izgubila pamćenje i policija je tek uz pomoć građana uspela da otkrije identitet žene koja je, srećom, imala samo lakše ogrebotine, a ni lekari u riječkom KBC-u nisu ustanovili uzrok gubitka njenog pamćenja. O njoj su pisali i svetski mediji, posebno kad se otkrilo da je nakit koji je izrađivala dok je živela u SAD-u bio popularan i koristio se u snimanju filmova. Njen nakit nosili su Brižit Bardo, Barbara Strejsend, postava serije "Prijatelji" i druge slavne osobe.

Miriam Kelečić, Slovakinja koja s porodicom živi u Zagrebu, od trenutka kad se otkrilo da bi to mogla da bude slovačka državljanka, aktivno je učestvovala i pomagala policiji i znanjem jezika i kontaktima, za što su joj odali priznanje. Rekla je novinarima hrvatskog lista je kako jedino zna da je Adamcova krajem oktobra otpuštena iz bolnice i dalje se leči u Slovačkoj.

Koliko joj je poznato, dok je bila u riječkoj bolnici, niko od porodice nije želeo kontakt niti da preuzme brigu o njoj. Njene dve sestre, kao ni njihova deca, ne žele da čuju za Danielu. Njihovi porodični odnosi duboko su poremećeni, a sve je počelo nakon što je Daniela kao 19-godišnjakinja uspela da napusti tadašnju Čehoslovačku sredinom 80-ih.

Roditelji su im već bili umrli, a nakon što je Daniela pobegla na zapad, mlađa Ana i starija sestra dospele su pod lupu tamošnje tajne policije. Nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u Trenčin, gde je kupila stan i živela kao samica i registrovala kompaniju Dana Adamcova d.a. koja se takođe bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u penziju.

U jednom trenutku života Daniela se ponovno našla u SAD-u, i to kao beskućnica, a o tome je policiji posvedočila i Nina Smidt iz Los Angelesa koja je, kako kaže, ženu pronađenu na Krku poznavala jako dobro iako se s njom nije čula od 2015, kad je iz Amerike otputovala u Irsku da živi s prijateljem.

U svakom tom povratku u Trenčin pokušavala je da obnovi kontakte sa sestrama i da uspostavi narušene porodične odnose, ali bezuspešno. Psihičko zdravlje bilo joj je narušeno već u Irskoj i prema rečima njenih prijateljica, uzimala je terapiju.

(Jutarnji list)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: KAŽE DA JE NAŠAO POTPUNU SLOBODU - Panta godinama živi u pećini i gradi mostove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost