NOVI DETALJI O "MISTERIOZNOJ ŽENI" SA KRKA: Od zvezde do beskućnika, porodica neće da čuje za nju

Novosti online

06. 11. 2021. u 17:09

DANIELA Adamcova, 57-godišnja Slovakinja koju je 12. septembra kraj Dobrinja na Krku pronašao ribar, vratila se u domovinu, i to u organizaciji slovačke ambasade nakon što je otpuštena iz riječkog KBC-a.

НОВИ ДЕТАЉИ О МИСТЕРИОЗНОЈ ЖЕНИ СА КРКА: Од звезде до бескућника, породица неће да чује за њу

Foto HGSS PU Primorsko-Goranska

Podsetimo, žena je izgubila pamćenje i policija je tek uz pomoć građana uspela da otkrije identitet žene koja je, srećom, imala samo lakše ogrebotine, a ni lekari u riječkom KBC-u nisu ustanovili uzrok gubitka njenog pamćenja. O njoj su pisali i svetski mediji, posebno kad se otkrilo da je nakit koji je izrađivala dok je živela u SAD-u bio popularan i koristio se u snimanju filmova. Njen nakit nosili su Brižit Bardo, Barbara Strejsend, postava serije "Prijatelji" i druge slavne osobe.

Miriam Kelečić, Slovakinja koja s porodicom živi u Zagrebu, od trenutka kad se otkrilo da bi to mogla da bude slovačka državljanka, aktivno je učestvovala i pomagala policiji i znanjem jezika i kontaktima, za što su joj odali priznanje. Rekla je novinarima hrvatskog lista je kako jedino zna da je Adamcova krajem oktobra otpuštena iz bolnice i dalje se leči u Slovačkoj.

Koliko joj je poznato, dok je bila u riječkoj bolnici, niko od porodice nije želeo kontakt niti da preuzme brigu o njoj. Njene dve sestre, kao ni njihova deca, ne žele da čuju za Danielu. Njihovi porodični odnosi duboko su poremećeni, a sve je počelo nakon što je Daniela kao 19-godišnjakinja uspela da napusti tadašnju Čehoslovačku sredinom 80-ih.

Roditelji su im već bili umrli, a nakon što je Daniela pobegla na zapad, mlađa Ana i starija sestra dospele su pod lupu tamošnje tajne policije. Nakon što se razvela od supruga, krajem 2000-ih vratila se u Trenčin, gde je kupila stan i živela kao samica i registrovala kompaniju Dana Adamcova d.a. koja se takođe bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u penziju.

U jednom trenutku života Daniela se ponovno našla u SAD-u, i to kao beskućnica, a o tome je policiji posvedočila i Nina Smidt iz Los Angelesa koja je, kako kaže, ženu pronađenu na Krku poznavala jako dobro iako se s njom nije čula od 2015, kad je iz Amerike otputovala u Irsku da živi s prijateljem.

U svakom tom povratku u Trenčin pokušavala je da obnovi kontakte sa sestrama i da uspostavi narušene porodične odnose, ali bezuspešno. Psihičko zdravlje bilo joj je narušeno već u Irskoj i prema rečima njenih prijateljica, uzimala je terapiju.

(Jutarnji list)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: KAŽE DA JE NAŠAO POTPUNU SLOBODU - Panta godinama živi u pećini i gradi mostove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024