SARAJEVO - PRIZORI LEDE KRV U ŽILAMA: Voda progutala vozila, stanovništvo se evakuiše (FOTO/VIDEO)

Novosti online

05. 11. 2021. u 13:30

LOŠE vesti stižu od jutros iz Sarajeva, koje je pod vodom zbog obilnih padavina.

САРАЈЕВО - ПРИЗОРИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА: Вода прогутала возила, становништво се евакуише (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

Brojne reke u BiH izlile su se iz svojih korita, Miljacka preti da poplavi ulice, Željeznica je napravila haos u brojnim područjima, a iz sata u sat stižu sve gore informacije.

Najgora situacija je na Otesu, gde je voda napravila veliku materijalnu štetu i gde gotovo čitavo naselje od jutros nema struje.

Voda, uzrokovana izlivanjem Željeznice, ušla je u mnoge stambene objekte. Spasioci trenutno evakuišu stanovništvo ovog naselja. Oni uz pomoć vatrogasnih vozila i čamaca prebacuju ljude na sigurne lokacije.

Situacija na Ilidži je haotična.

Tamo gde je to moguće stanovništvo se prebacuje na više spratove stambenih objekata, a sve službe su na terenu kako bi im ukazale pomoć.

Osim Otesa, poplavljena su naselja Vlakovo, Butmir i Donji Kotorac, a vode ima i na mnogim lokalnim saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo.

Na neko vreme je u velikom delu grada nestajalo i struje. Nešto više od pola sata građani nisu imali električnu energiju zbog kvara na trafostanici Reljevo.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima