TO JE NAPAD NA ORUŽANE SNAGE HRVATSKE: Prisilno penzionisan Milanovićev vojni šef bezbednosti, on opleo po Vladi i ministru odbrane!

J. KERBLER, dopisnik "Večernjih novosti" - ZAGREB

20. 10. 2021. u 19:50

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović žestoko je reagovao na odluku ministra odbrane Marija Banožića koji je penzionisao Elvisa Burčula, zapovednika Počasno zaštitne jedinice zadužene i za bezbednost hrvatskog predsednika.

ТО ЈЕ НАПАД НА ОРУЖАНЕ СНАГЕ ХРВАТСКЕ: Присилно пензионисан Милановићев војни шеф безбедности, он оплео по Влади и министру одбране!

Foto: EPA

- Hrvatska vlada i ministar odbrane Mario Banožić izvršili su grubi nasrtaj na uredno funkcionisanje Oružanih snaga - reakcija je Milanovićeve kancelarije, iz koji se vidi da se načelnik Glavnog štama Oružanih snaga admiral Robert Hranj nije složio sa odlukom o penzionisanju Burčula.

Predsednikova kancelarija tvrdi da hrvatska Vlada pokušava da vodi kadrovsku politiku u vojsci, ne poštujući potrebe službe i odluke predsednika države koji je vrhovni zapovednik oružanih snaga. Podseća se da je Burčul obsvljao svoju dužnost u mandatima Kolinde Grabar Kitarović i Zorana Milanovića i da niko nije imao primedbe na njegov rad.

- Iz postupka ministra odbrane vidljivo je kako vlada pokušava samovoljno da postavlja kadrove u jedinici čiji je prvenstveni zadatak zaštita, obezbeđenje i pružanje podrške predsedniku Republike kao vrhovnom zapovedniku oružanih snaga - reakcija je Milanovićeve kancelarije, dok Milanović poručuje da neće da dopusti nasrtaj dnevne politike u vojsci.

To je samo još jedan u nizu sukoba na relaciji predsednika države i hrvatske vlade, iako se činilo da su u poslednje vreme Milanović i premijer Andrej Plenković “zakopali sekire”.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)