TEMU ratne odštete i tužbu protiv Srbije doneli smo na bilateralnom nivou, radimo na tome, nismo to smetnuli sa uma, rekao je danas u Hrvatskom saboru premijer Andrej Plenković, odgovarajući na poslaničko pitanje Stipe Mlinarića iz Domovinskog pokreta kada će tužba biti podignuta i da se ne radi o novcu, već o dostojanstvu.

Komentari (8)

Mika

15.09.2021. 13:17

Umesto da se pokrije i sakrije od srama zbog svega ucinjenog sa srbima koji su proterani i pobijeni, a kao konstitutivni narod njihove lepe ....on se setio tuzbe. Sazrio je u pravog politicara, bez skrupula i obraza.

Nikola

15.09.2021. 15:42

Može! Ali onda Srbija da tuži za genocid počinjen u ndh pa u ratovima nakon raspada Yu ali i za ratni zločin i etničko čišćenje. Zatim za agresiju na ex Yu pa za početak rata i raspad zemlje! Ima još tu elemenata za tužbe...

Ivanka Nećak

15.09.2021. 15:47

Ma idi bestraga,kada nam vratite sve ono što je Srbija izgradila u Hrvatskoj onda će se proračunati ko koliko kome duguje.Milošević vam je otplatio nacionalni dug,a vi tražite odštetu.Koliko ste nam zemlje i hotela pokrali,a tek stanova,ma đavo vas nosio,vi mislite da smo svi sve zaboravili,e pa nismo.

Vesna

16.09.2021. 00:02

Do 1918 godine na podrucju austrougarske zivelo je preko pet miliona srpskog naroda. Ovo su podaci italijanskih istoricara. Gde su ti Srbi nestali? To treba da pitamo Plenkovica, buduci da je NDH bila ravnopravna clanica treceg rajha i okupator nad BiH, delom C.Gore i Srbije. Oni su bili okupatori u sastavu austrougarske pa u sastavu treceg rajha, Srbija nikad nije pod okupacijom drzala ni jednu drzavu. Plenkovic nek se malo zapita, koliko bi tek oni morali platiti BiH, Srbiji i C.Gori.