ISLAMSKE ZASTAVE I "ALAHU EKBER" TOKOM PARASTOSA SRBIMA: Skandal kod Vozuće, policija ignorisala incident

S. B.

10. 09. 2021. u 21:33

TOKOM parastosa ispred spomen-krsta u Stogu kod Vozuće povodom 26 godina od progona Srba sa tog područja, putem je prolazila kolona vozila sa istaknutim zastavama Islamske države, a uzvikivano je "Alahu ekber".

ИСЛАМСКЕ ЗАСТАВЕ И АЛАХУ ЕКБЕР ТОКОМ ПАРАСТОСА СРБИМА: Скандал код Возуће, полиција игнорисала инцидент

Foto: N Đurić

Predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana Zoran Blagojevi  je istakao da je incident snimljen i da se dogodio u prisustvu policijskih službenika koji su obezbeđivali skup "Stazom egzodusa".

On je rekao da će o incidentu obavestiti policijske strukture u federalnoj opštini Zavidovići.

- Zavičajno udruženje Zavidovićani najoštrije osuđuje incident zbog isticanja zastava Islamske države i pokliča “Alahu ekber” tokom ceremonije polaganja cveća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Đorđa u Stogu, u okviru obeležavanja 26 godina od progona 1.920 srpskih porodica sa područja Vozuće, doline reke Krivaje i južnog Ozrena, i okončanja etničkog čišćenja Srba sa područja zeničke regije - rekao je Blagojević.

U federalnom naselju Stog danas je obeleženo sećanje na etničko čišćenje Srba sa zeničke regije i na zločine počinjene u Vozući, dolinom reke Krivaje i Ozrena koje su počinili pripadnici takozvane Armije BiH i islamski plaćenici, uz podršku snaga NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)