ISLAMSKE ZASTAVE I "ALAHU EKBER" TOKOM PARASTOSA SRBIMA: Skandal kod Vozuće, policija ignorisala incident

S. B.

10. 09. 2021. u 21:33

TOKOM parastosa ispred spomen-krsta u Stogu kod Vozuće povodom 26 godina od progona Srba sa tog područja, putem je prolazila kolona vozila sa istaknutim zastavama Islamske države, a uzvikivano je "Alahu ekber".

ИСЛАМСКЕ ЗАСТАВЕ И АЛАХУ ЕКБЕР ТОКОМ ПАРАСТОСА СРБИМА: Скандал код Возуће, полиција игнорисала инцидент

Foto: N Đurić

Predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana Zoran Blagojevi  je istakao da je incident snimljen i da se dogodio u prisustvu policijskih službenika koji su obezbeđivali skup "Stazom egzodusa".

On je rekao da će o incidentu obavestiti policijske strukture u federalnoj opštini Zavidovići.

- Zavičajno udruženje Zavidovićani najoštrije osuđuje incident zbog isticanja zastava Islamske države i pokliča “Alahu ekber” tokom ceremonije polaganja cveća i parastosa ispred spomen-krsta kod Crkve Svetog Đorđa u Stogu, u okviru obeležavanja 26 godina od progona 1.920 srpskih porodica sa područja Vozuće, doline reke Krivaje i južnog Ozrena, i okončanja etničkog čišćenja Srba sa područja zeničke regije - rekao je Blagojević.

U federalnom naselju Stog danas je obeleženo sećanje na etničko čišćenje Srba sa zeničke regije i na zločine počinjene u Vozući, dolinom reke Krivaje i Ozrena koje su počinili pripadnici takozvane Armije BiH i islamski plaćenici, uz podršku snaga NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

PROBUDILO ME JE, MISLIO SAM DA SANJAM: Zemljotres u Hrvatskoj, epicentar između Brača i Hvara