U KOLIMA SMO SA TROJE DECE, NEMAMO GDE: Nova bruka u Hrvatskoj, vlasnici apartmana otkazuju rane rezervacije i izdaju duplo skuplje

Novosti online

04. 08. 2021. u 22:05

POČETKOM godine, kada se strahovalo da od turističke sezone neće biti ništa, Hrvati - vlasnici smeštaja na Jadranskom moru su snižavali cene noćenja.

У КОЛИМА СМО СА ТРОЈЕ ДЕЦЕ, НЕМАМО ГДЕ: Нова брука у Хрватској, власници апартмана отказују ране резервације и издају дупло скупље

Foto: Free Images Pixabay

Nisu ni slutili da će se u avgustu tražiti krevet više. I sad kad je tako, neki od odlučili su da otkažu rezervacije gostima koji su bukvalno pred njihovim vratima, jer za noćenja prodana početkom godine sada mogu da dobiju više novca.

Ovih dana društvene mreže vrve pričama o otkazanim rezervacijama više nego ikad pre. Turisti se masovno žale da su im vlasnici objekata, ili apartmana koji su iznajmili otkazali rezervaciju dan-dva pre puta i to sa suludim objašnjenjima. Navode da su morali jer su imali smrtni slučaj, ili da im je smeštaj "kontaminiran", da je u njemu bila "osoba obolela od korone", a neki ni ne ponude objašnjenje. Samo otkažu.

Ima i onih koji otvoreno priznaju da su dali prejeftino i da im se to sada ne isplati.

Turisti se tako nađu na ulici, a vlasnici krenu u potragu za novim gostima, što je poprilično lako jer trenutno su gotovo svi kapaciteti u popularnijim turističkim zonama na obali popunjeni.

Među gostima koji su ovih dana izvisili je i Robert Petković. Kaže kako mu je baš jutros rezervaciju otkazao hotel na Hvaru. Rekli su da će biti zatvoren na datume koje je on rezervirao.

- Evo mi je upravo hotel iz Jelse dva dana pre dolaska otkazao rezervaciju uz očajno izvbinjenje: "zbog kovid situacije trajno smo zatvoreni psole 11.8." i zato je moja rezervacija koja je trebalo da traje do 12.8. - otkazana. Pritom nije bila niska cena, nego ne žele da im Buking uzima proviziju i čitav je Hvar prebukiran, pa verovatno pokušavaju da zarade na licu mesta - poručuje Petković koji sada traži novi smeštaj.

Foto. Fejsbuk/Indeks

Malo ga je ova situacija zatekla.

- Naravno da sam neugodno iznenađen jer sam to saznao dva dana pre dolaska, platio sam i kartu za Jadroliniju. Ostrvo je krcato, mesta nema. Javila mi se prijateljica koja ima hotel na Hvaru i ona pokušava da mi nađe smeštaj. Ovo je nečuveno. Naše hotelijere smo spašavali lani, a evo kako nam sad vraćaju...  - dodao je nesuđeni hvarski turist.

Ako je suditi po objavama na Fejsbuku, primera ne nedostaje. U grupi "Iznajmljivanje smeštaja - sobe, apartmani, vile, vikendice...", korisnica Natalija napisala je da traži apartman jer joj je iznajmljivač iznenada otkazao:

- Molim za pomoć, prevareni smo, platili akontaciju i sad nam javljaju da nemamo smeštaj!? Dakle, tražim apartman za četiri odrasle osobe, dvoje dece od šest godina i dve bebe. Došli bi između 8 i 10.8. Ostali bi 5-6 noćenja, hvala!

Foto. Fejsbuk/Indeks

U grupi "Apartmani, letovanje u Hrvatskoj" Ivana piše:

- Zbog iznenadnog otkazivanja rezervacije za apartman (za koji je uredno plaćena rezervacija od 476€) od strane domaćina, traži se apartman u okolini Zadra od 4.8. do 11.8. za dve osobe.

Foto. Fejsbuk/Indeks

Ređaju se objave:

- Imamo S.O.S. zahtev, rezervisani smeštaj je otkazan, troje dece nam je u autu, sinoć smo spavali kod divne gospođe u Bristu, ali sad više nemamo gde, tražimo nešto za dve odrasle osobe i troje đce, Brist, Zaostrog, Živogošće, okolina….

Foto. Fejsbuk/Indeks

Ljudi ga pozivaju da se obrati policiji.

Turistkinja Volejnikova u istoj je grupi napisala da je došla na Krk i da joj je smeštaj iznenada otkazan pa da sada traži apartman za tri osobe i jedno dete.

Naravno, ima vlasnika koji pišu da nije u redu to uraditi gostima koji su bukirali pre godinu dana i planirali godišnji po tome, kupili karte, spakovali se i došli u Hrvatsku.

Foto. Fejsbuk/Indeks

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)