TURISTI OSTALI BEZ LETOVANJA: Putnicima "Abeona travela" iz Lazarevca "isparile" hotelske rezervacije, najavili krivične prijave

S. B. - J. Su.

06. 07. 2021. u 19:22

PROŠLE godine ih je zaustavila korona, a ove neodgovorna agencija. Tri porodice iz Beograda lane su platile letovanje u Grčkoj, ali na put nisu otišle. Nepunih mesec dana pre polaska, agencija "Abeona travel" iz Lazarevca ih je obavestila da je letovanje otkazano i da će im vratiti sve što su uplatili. Novac, međutim, još čekaju.

ТУРИСТИ ОСТАЛИ БЕЗ ЛЕТОВАЊА: Путницима Абеона травела из Лазаревца испариле хотелске резервације, најавили кривичне пријаве

Arhiva

U januaru 2020. oni su izabrali hotel "Vilidž mare" na Sitoniji. Aranžman ih je koštao oko 1.300 evra. Uoči puta zatvorene su granice, pa im je "Abeona travel" obećala da će moći da otputuju naredne godine.

- Za agenciju smo čuli od komšija, a oni od ljudi koji su preko njih putovali - priča Jelena Miletić. - Prošle godine nismo mogli da otputujemo, pa smo ove stupili u kontakt sa njima. Izabrali smo drugi hotel "Aeksandros palas", uz doplatu od oko 130 evra. Doplatili smo 17. maja i za tri dana nam je stigao vaučer. U hotelu su rekli da je sve u redu. Prošle nedelje smo dobili mejl od agencije u kom nas obaveštava da se putovanje otkazuje i da će nam do kraja dana uplatiti novac. Kada sam pitala hotel o čemu se radi, rekli su da vidimo sa našom agencijom, jer je ona otkazala rezervaciju. Vlasnica nam u međuvremenu piše da će pozajmiti novac da bi nam vratila.

Nesuđeni putnici su tada saznali da je račun ove agencije u blokadi od juna prošle godine i to za iznos od 1,29 miliona dinara.

- Podnećemo krivičnu prijavu kriminalističkoj policiji - kaže Milan Miletić. - Treba, međutim, da platimo tužbu, angažujemo advokate i na kraju je sasvim verovatno da se nećemo naplatiti.

A "Abeona travel" i njena vlasnica Andrijana Jakovljević uveliko su poznati JUTA. Nažalost, ne po dobrom.

Kako nam je rekao Aleksandar Seničić, direktor JUTA, putnici bi trebalo vlasnicu agencije "Abeona travel" da prijave turističkoj inspekciji. Ona je organizator putovanja, bez obzira na to što je registrovana kao subagent. Prodaje aranžmane organizatora koji nije registrovan u Srbiji, što znači da je preuzela njegovu ulogu i da je odgovorna za te putnike.

- Poznata nam je odranije, da vara putnike, ali tome se ne može stati na put, jer otvara nove firme - ističe Seničić. - Nalazi se po kafićima i uzima ljudima pare. Treba je prijaviti i insistirati da vrati pare.

VRATIĆU PARE

VLASNICA "Abeona travela" Andrijana Jakovljević u dva razgovora sa "Novostima" je ponavljala da se ona sa putnicima dogovorila. Koliko ona zna, problem ima sedam do osam porodica.

- Svima ću vratiti novac do 15. jula - rekla je Andrijana Jakovljević. - Sa tri porodice iz Beograda sam se dogovorila da vratim u tri rate. Do poslednjeg dinara ću da vratim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega