PLENKOVIĆ O VAKCINACIJI: "Nema šanse da bude obavezna"

Tanjug

12. 07. 2021. u 22:19

NEMA teoretske šanse da vakcinacija bude obavezna, izjavio je danas hrvatski premijer Andrej Plenković.

ПЛЕНКОВИЋ О ВАКЦИНАЦИЈИ: Нема шансе да буде обавезна

Foto: EPA

On je rekao da je hrvatska turistička zemlja i da gosti mogu biti sigurni da se tu neće zaraziti pa je vakcinacija i stoga bitna, preneo je hrvatski dnevnik "Jutarnji list".

- Nakon najave na Vladi zabeležen je rast broja vakcinisanih prvom dozom i razgovore koje vodimo s našim socijalnim partnerima, nastavićemo ove sedmice. Kad bude veći stepen saglasnosti, reći ću vam kako napredujemo - kazao je on komentarišući uslovljavanje mera podrške kovid potvrdama.

Uključuje li taj segment i javni sektor, pitali su Plenkovića novinari i spomenuli slučaj Ministarstva zdravstva gde je vakcinisano manje od 35 odsto zaposlenih.

- Mislim da su prikupljali podatke po svim resorima. Ima resora gde je situacija bolja. Što se ove teme tiče, tu je pitanje mera podrške i dinamiziranja procesa vakcinacije, to su dve različite stvari.

Plenković je dao izjavu za medije u popodnevnim satima nakon što je održana zajednička sednica Predsedništva i Nacionalnog saveta HDž-a.

On je kazao da su analizirali sva ključna zbivanja protekle sedmice kao što je poseta šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i odobrenje hrvatskog Nacionalnog plana.

Plenković je naveo i da se govorilo o međunarodnim aktivnostima poput aktivnosti Triju mora i foruma u Dubrovniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024