FATA ORLOVIĆ ĆE TUŽITI REPUBLIKU SRPSKU: Advokat tvrdi - postoji pravni osnov

Novosti onlajn

20. 06. 2021. u 09:33

FATA Orlović će tužiti Republiku Srpsku zbog dugogodišnje uzurpacije parcele na kojoj je bila smeštena crkva.

ФАТА ОРЛОВИЋ ЋЕ ТУЖИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Адвокат тврди - постоји правни основ

Foto: Ilustracija

Ovo je za Politički.ba potvrdio advokat Rusmir Karkin, koji je nakon smrti svog oca advokata Fahrije Karkina preuzeo zastupanje Fate Orlović pred nadležnim sudovima u procesu izmještanja crkve iz dvorišta njene kuće u Konjević Polju.

On je rekao da je u toku priprema tužbe protiv Republike Srpske za naknadu materijalne i nematerijalne štete porodici Orlović, prenosi Srpskainfo.

– Imajući u vidu sudske presude, posebno presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu (ECHR), postoji osnov za podnošenje tužbe za naknadu materijalne i nematerijalne štete nastale dugogodišnjom uzurpacijom parcele porodice Orlović na kojoj je bila smeštena crkva. Oni koji su tolike godine uzurpirali imovinu Fate Orlović morali su znati da će nakon izvršenja presude uslediti tužba za naknadu štete. Tužba je dobrim delom već pripremljena, još je dorađujemo i nadam se pozitivnom ishodu – rekao je Karkin.

Koliki će biti iznos odštetnog zahteva, advokat Karkin nije mogao reći. Takođe, nije mogao odgovoriti ni na pitanje da li očekuje „sudsku opstrukciju“ u ovom slučaju, ali je uveren da tamo, gde postoji pravni osnov “spor mora biti pravično i na vreme okončan“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista