KRIVAC JE HRVAT SRPSKOG POREKLA! Osumnjičen za napad na katoličke monahe

Agencije

15. 06. 2021. u 07:17

POSLE više od dve godine istrage austrijska policija uspela je da reši zločin napada na šest monaha jednog bečkog katoličkog manastira.

КРИВАЦ ЈЕ ХРВАТ СРПСКОГ ПОРЕКЛА! Осумњичен за напад на католичке монахе

Foto: EPA

Hrvatski državljanin (49) uhapšen je s tim u vezi, a kao motiv, na konferenciji za novinare austrijske policije, navedena je "mržnja prema Katoličkoj crkvi".

Napad se dogodio 27. decembra 2018. godine, kada je napadač upao u manastirsku crkvu Marija Imakulata (na slici), gde je pištoljem pretio monasima, udarao ih nogama i metalnom šipkom i više sati ih držao vezane. Napadač je, nakon zlostavljanja, pobegao, a potraga je bila bezuspešna.

Ispostavilo se da je napadač pobegao u obližnju šumu, zatim je dva dana proveo u bečkim parkovima i potom otputovao u Hrvatsku.

A onda se, na osnovu pronađenog DNK traga na jednoj flaši u martu, došlo do identiteta osumnjičenog. I to u Nemačkoj jer je on tamo proveo detinjstvo, a ušao je u policijsku bazu podataka pošto je devedesetih uzeo taoce. I sada je rečeno da je reč o hrvatskom državljaninu srpskog porekla, bez mesta stanovanja. Uhapšen je u Zagrebu, a nedavno je izručen Austriji.

Priznao je napad, i rekao da je, pošto je preko interneta stalno čitao nešto negativno o Katoličkoj crkvi, počeo da je mrzi.

Za napad na monahe preti mu kazna od pet do čak 15 godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!