INSPEKTORI UPALI NA MEDICINSKI FAKULTET: Proverava se diploma Sebije Izetbegović

Novosti online

11. 06. 2021. u 11:00

INSPEKTORI Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) ušli su juče na Medicinski fakultet u Sarajevu gde obavljaju proveru akademskog obrazovanja Sebije Izetbegović, direktorke KCUS-a.

ИНСПЕКТОРИ УПАЛИ НА МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ: Проверава се диплома Себије Изетбеговић

Foto: EPA/printskrin

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon što nije dobila zahtev Vlade KS, formirala je predmet na inicijativu v.d. direktora KUIP-a Adisa Mešića. Kako se saynaje, na Medicinskom fakultetu nadzor obavljaju dva inspektora.

Zahtev je formiran još prošle sedmice, ali se čekao povratak inspektora s seminara u Neumu.

Podsećamo, direktorka KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu.

Sporno je kako je studij upisala 2. marta 1993. godine, a već 19. marta položila prvi ispit.

Tačnije, prvi ispit položila je za 17 dana. Ranije je iz ove ustanove u Zagrebu rečeno da Sebija uopšte nije bila registrirani postdiplomac.

Inspekciju zanima Sebijino akademsko napredovanje.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja