DOZVOLJENI SKUPOVI: Vlada FBiH popustila epidemiološke mere

Tanjug

03. 06. 2021. u 11:58

NA osnovu informacije o epidemiološkoj situaciji, Vlada Federacije BiH je danas prihvatila predlog Kriznog štaba o popuštanju mera zaštite od širenja korona virusa, koji podrazumeva povećanje broja okupljenih u javnom i zatvorenom prostoru sa 50 na 100 i sportska takmičenja u prisustvu publike.

ДОЗВОЉЕНИ СКУПОВИ: Влада ФБиХ попустила епидемиолошке мере

Foto: Novosti

Dozvoljeno je organizovanjej većih skupova uz uslov posedovanja negativnog antigenskog ili PCR testa, ne starijeg od 48 sati, ili potvrde o preležanoj zarazi ne starije od šest meseci, ili potvrde o vakcinaciji obema dozama.

Dozvoljeno je održavanje kongresa, konferencija i drugih edukativnih skupova, kojima može da prisustvuje 100 osoba, a ukoliko ih je više od tog broja potrebno je da učesnici zadovoljavaju jedan od tri uslova kao i za ostale velike skupove.

Dozvoljeno je i održavanje profesionalnih sportskih takmičeja na otvorenom uz prisustvo gledalaca, uz uslov korištenja do 30 posto kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini. Osobe na tribinama moraju nositi maske, a prilikom ulaska i izlaska sa stadiona obavezno je poštovanje epidemioloških mera, za što su zaduženi COVID redari.

Nove mere će važiti u narednih 14 dana, a Krizni štab je zadužen da sagleda komletnu epidemiološku situaciju u FBiH.

U informaciji Kriznog štaba o epidemiološkoj situaciji je navedeno da na nivou Federacije BiH sedmodnevna incidenca iznosi 14,5 slučajeva na 100.000 stanovnika, a da je u poslednjih sedam dana najviša zabeležena u Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10, preneli su sarajevski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)