SILOVANJE MATURANTKINJA IZAZVALO BURU U HRVATSKOJ: Podnete krivične prijave protiv radnika obezbeđenja

Novosti online

14. 07. 2021. u 20:35

NAKON što se u javnosti pojavila informacija o seksualnom zlostavljanju austrijskih maturantkinja u Istri, koje su navodno počinili radnici obezbeđenja koji su bili u pratnji školaraca, protiv njih je podneta krivična prijava.

СИЛОВАЊЕ МАТУРАНТКИЊА ИЗАЗВАЛО БУРУ У ХРВАТСКОЈ: Поднете кривичне пријаве против радника обезбеђења

Foto: EPA

- Izražavamo žaljenje zbog događaja, podneli smo prijave protiv austrijskih radnika obezbeđenja, naših zaposlenika, koji su osumnjičeni za incident. Žalimo zbog svega što se dogodilo maturske ekskurzije u Hrvatskoj - rekao je vlasnik dr. Aleksandar Knečsberger.

On je dodao da se intenzivno radi na rasvetljavanju svega što se dogodilo. Svoje zaposlene koji su kršili pravila i zakone prijavili su policiji u Austriji, a ukoliko bude potrebno nastaviće da podnose još prijava.

Podsetimo, vlasnik kompanije je kada se vest pojavila rekao za medije da silovanja nije bilo i da nijedna optužba nije potvrđena.

Policijska uprava istarska je  potvrdla da istražuje navode o silovanjima tokom događaja za maturante na poluostrvu Lanterna kod Poreča, o kojima su počeli pisati austrijski mediji.

- Obaveštavamo vas da je policija od 20. juna do 10. jula 2021. godine primila dve prijave o krivičnim delima protiv polne slobode - navodi se u odgovoru PU istarske.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. jula počinio krivično delo silovanje na štetu mlađe punoletne ženske osobe. I žrtva i počinilac su austrijski državljani na maturskom putovanju. Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 8. jula, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske - kažu iz istarske policije.

Drugi slučaj se i dalje istražuje.

- Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvek traje i policija preduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno krivičnog dela koje je prijavljeno - kažu.

Istarska policija napominje da radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava ne mogu iznositi nikakve druge detalje događaja.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)