MASK POKREĆE SVOJU VEŠTAČKU INTELIGENCIJU: Biće pandan četbotu kompanije OpenAI

Tanjug

18. 04. 2023. u 00:33

AMERIČKI milijarder Ilon Mask rekao je večeras da će pokrenuti veštačku inteligenciju (AI) koju naziva "TruthGPT".

МАСК ПОКРЕЋЕ СВОЈУ ВЕШТАЧКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ: Биће пандан четботу компаније OpenAI

Foto: Profimedia

-Pokrenuću nešto što zovem "TruthGPT" ili veštačku intelgenciju koja traži istinu i koja pokušava da razume prirodu univerzuma - rekao je Mask u intervjuu za Foks njuz.

On je dodao da smatra da bi to mogao da bude najbolji put ka sigurnosti, "u smislu da postoji AI kome je stalo do shvatanja univerzuma, i koji neće da uništi čovečanstvo, jer smo mi, ljudi, interesantan deo tog univerzuma", rekao je Mask, prenosi Rojters.

Maskov plan je, kako prenosi Rojters, očigledan izazov za "CharGPT", popularni četbot kompanije “OpenAI”.

“OpenAI” je za sada najsavremeniji oblik veštačke inteligencije, sa kojim možete tekstualno da razgovarate, da vam da odgovor na brojna pitanja, napiše kod, pesmu, ispravi grešku u programu, dodaje britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu