VEŠTAČKA INTELIGENCIJA POD BLOKADOM: Nemačka bi mogla da blokira ChatGPT ako bude neophodno

Tanjug

03. 04. 2023. u 18:33

NEMAČKA bi mogla da, poput Italije, blokira ChatGPT zbog zabrinutosti za bezbednost podataka, rekao je danas nemački komesar za zaštitu podataka Ulrih Kelber.

ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ПОД БЛОКАДОМ: Немачка би могла да блокира ChatGPT ако буде неопходно

Foto: Promo

OpenAI, koji podržava Majkrosoft, isključio je ChatGPT danas u Italiji, nakon što je nacionalna agencija za podatke privremeno zabranila četbot i pokrenula istragu o sumnji da je aplikacija za veštačku inteligenciju prekršila pravila privatnosti, preneo je Rojters.

-Takva akcija je moguća i u Nemačkoj, rekao je Kelber i dodao da bi to potpadalo pod državnu nadležnost.

Međutim, on nije izneo nikakve takve planove, ali je istakao da je Nemačka zatražila dodatne informacije od Italije o svojoj zabrani.

Čuvari privatnosti u Francuskoj i Irskoj rekli su da su takođe kontaktirali sa italijanskim regulatornim telom za podatke, kako bi razgovarali o njegovim nalazima.

Portparol irskog komesara za zaštitu podataka naveo je da njegova zemlja prati italijansko regulatorno telo, kako bi razumela osnovu za njihovu akciju i koordiniraće se sa svim organima EU za zaštitu podataka u vezi sa ovim pitanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

(UŽIVO) EVROVIZIJA 2024: Najveći skandali u istoriji, za fizički nasrtaj iz Holandije poručuju da ga NIJE BILO, a obezbeđenje i oko Teja Dore