FLORIDA DONELA ODLUKU: Desantis dobio efektivnu kontrolu nad odborom za razvoj Diznilenda

Tanjug

10. 02. 2023. u 22:18

PARLAMENT Floride dodelio je danas guverneru Ronu Desantisu efektivnu kontrolu nad odborom koji nadgleda razvoj tematskih parkova kompanije "Volt Dizni" na Floridi.

ФЛОРИДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Десантис добио ефективну контролу над одбором за развој Дизниленда

Foto: Printskrin Youtube

Predlog zakona, podnet u ponedeljak i usvojen danas u oba doma parlamenta, daje guverneru ovlašćenja da imenuje pet nadzornika koji će voditi vladino telo za nadzor nad 25.000 hektara oko centra "Volt Dizni".

Desantisov portparol Brajan Grifin rekao je da, dok guverner nije delovao, Diznilend nije bio kontrolisan i predstavljao je neodgovorno korporativno kraljevstvo, a da sada počinje nova era odgovornosti i transparentnosti, preneo je Rojters.

Diznilend je najveći poslodavac u centralnoj Floridi sa gotovo 75.000 zaposlenih i imao je 36,2 miliona posetilaca u 2021. godini, prema podacima Asocijacije za tematsku zabavu.

Parlament Floride je prošle godine glasao za raspuštanje specijalnog okruga koji je više od pola veka pružao Diznilendu autonomiju da samostalno upravlja.

Ta akcija je viđena kao odmazda za tadašnjeg šefa Diznilenda Boba Čapeka koji je govorio protiv državnog zakona koji ograničava diskusije u školama o LGBT pitanjima.

Poreski stručnjaci i zakonodavci upozorili su da bi eliminisanje okruga u junu 2023. godine dovelo do toga da okružni poreski obveznici budu dužni za gotovo 1,2 milijarde dolara u obveznicama.

Novi zakon zadržava poseban okrug Ridi Krik, iako će u roku od dve godine biti preimenovan u Turistički nadzorni okrug centralne Floride, a imaće ovlašćenja da prikuplja prihode, otplaćuje dug i obezbedi niz usluga.

Distriktu je zabranjeno da ima svoje aerodrome ili da gradi nuklearne elektrane, prenela je britanska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)