NAJVEĆEM LENJIVCU 350 EVRA: Devet kandidata u takmičenju u izležavanju, u finalu dva Crnogroca

I. D. S.

21. 08. 2022. u 18:06

NA Pivi, pod javorom u etno-selu "Brezna" već dva dana leži dvojac koji se takmiči ko će se duže izležavati i to za nagradu od 350 evra.

НАЈВЕЋЕМ ЛЕЊИВЦУ 350 ЕВРА: Девет кандидата у такмичењу у излежавању, у финалу два Црногроца

Foto: Etno-selo "Brezna"

 U izležavanju u hladovini takmičilo se ukupno devet osoba i to iz Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, a u lenčarenju Crnogorcima je na crtu izašla i Beograđanka. Ipak, već prvog dana od takmičenja je odustalo njih sedmoro, te se za glavnu nagradu takmiče Podgoričanin Žarko Pejanović i Danilovgrađanin Vuk Koljenšić.

Finalisti takmičenja su kazali da se nadaju da će oboriti rekord koji je prošle godine postavila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ustala nakon čak 117 sati ležanja.

Jedan od organizatora takmičenja Milonja Mićo Blagojević navodi da su pravila ista kao i prethodne godine, ali i da takmičare očekuju brojne nagrade.

- Dozvoljeno je jelo i piće, čitanje knjiga, laptop, telefon... - sve sem ustajanja. Odlazak u toalet je dozvoljen svakih osam sati. Prva nagrada je 350 evra, dok je vrednost "utešnih" nagrada ukupno oko 500 evra. Prvonagrađeni takođe dobija rafting, vikend u etno-selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora - kazao je Blagojević, uz podsećanje da se takmičenje održava 11. put.

Tanja Mijović, Beograđanka koja je probala da se izležava duže od Crnogoraca, pre nego je odustala od borbe za glavnu nagradu, kazala je da je za takmičenje čula od prijateljica.

- Pozvale su me prijateljice koje su ovde bile prošle godine i htela sam da vidim kako to izgleda. Moram priznati da mi je zanimljivo - kazala je Mijovićeva.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)