IZ STOMAKA MU IZVADILI EKSERE, STAKLO, ŠRAFOVE I MAGNETE: Turski lekari dva sata operisali muškarca - progutao 233 predmeta

Novosti online

20. 06. 2022. u 00:18

LEKARI iz Vana u Turskoj tokom operativnog zahvata iz stomaka 35-godišnjeg pacijenta izvadili su 233 strana predmeta, među kojima su kovanice, baterije, magnet, ekseri, delovi stakla, kamenje i šrafovi.

ИЗ СТОМАКА МУ ИЗВАДИЛИ ЕКСЕРЕ, СТАКЛО, ШРАФОВЕ И МАГНЕТЕ: Турски лекари два сата оперисали мушкарца - прогутао 233 предмета

Foto: N. Skenderija

Pacijent ima psihičkih problema, a tokom ultrazvučnog i RTG pregleda ustanovljeno je da se u stomaku pacijenta nalaze brojni strani predmeti.

Podvrgnut je operativnom zahvatu, a iz stomaka su izvađena 233 strana predmeta, među kojima su 83 kovanice od jednu liru, baterije, magnet, ekseri, delovi stakla, kamenje i šrafovi.

Zahvat je trajao dva sata, a pacijent će na posmatranju biti zadržan nekoliko dana.

Hirurg Serhat Binici kazao je kako je abdomen potpuno očišćen od stranih predmeta.

- Ovo nije nešto što se često vidi kod odraslih, većinom je to reč o deci koja nesvesno progutaju strane predmete. Kada je reč o odraslima, to su većinom slučajevi kada pacijenti imaju psihičkih problema, zatvorenici su ili žrtve zlostavljanja - kazao je Binici.

Dodao je kako je pomenuti pacijent ranije progutao 75 eksera.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)