I OVO JE NOVOGODIŠNJA ŽELJA: Građani Martinika od Deda Mraza traže pilulu protiv - neodgovornosti

Tanjug

18. 12. 2021. u 23:17

GRAĐANI Martinika, prekomorske francuske teritorije, poslali su godišnje pismo Deda Mrazu, a ove godine od njega traže pilulu protiv neodgovornosti, čekove da bolnice kupe krevete i siromašni plate račune, i da na kraju ispuni srca lepim namerama i glave lepim mislima, preneli su danas francuski mediji.

И ОВО ЈЕ НОВОГОДИШЊА ЖЕЉА: Грађани Мартиника од Деда Мраза траже пилулу против - неодговорности

Foto: Depositphotos

- Dragi Deda Mraze, naš lepi Martinik pogodio je, kao i ceo svet, taj prokleti i nevidljivi virus koji je iznedrio naše slabosti. Molimo te da nam pokloniš pilulu protiv neodgovornosti, koja će pomoći da razni 'stručnjaci' na društvenim mrežama manje prosipaju gluposti" o korona virusu - navodi se u pismu.

Dodaje se da bi Deda Mraz trebalo da donese i čekove od nekoliko miliona evra, kako bi bolnice kupile krevete i šta im nedostaje od opreme, a deo novca bi bio neophodan siromašnim građanima koji ne mogu da plate račune za gas, da kupe hranu ili da se leče.

Građani dalje u pismu traže da Deda Mraz političarima pokloni knjigu recepata u kojoj se objašnjava kako treba da zainteresuju građane za ono što rade.

- I na kraju, kad budeš došao u naš ljudski pakao, ne zaboravi da ispuniš naša srca dobrim namerama i naše glave lepim mislima. Učini da mir vlada celom planetom, da nema gladi, kriminala i korupcije - dodaje se u pismu.

Francuski mediji pred kraj godine obično prenose šaljiva pisma upućena Deda Mrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom