DVE GLAVNE NAGRADE ZA KRATKU PRIČU: Srednjoškolka i šestakinja podelile prvo mesto

Lj. Begenišić

19. 04. 2024. u 12:09

Lana Đorđević, učenica šestog razreda OŠ "Bora Stanković" iz Vučja i Sara Milosavljević učenica prvog razreda Srednje tehničke škole "Šinković Jožef" iz Bačke Topole dobitnice su prve nagrade na konursu za kratku priču koji je raspisalo Društvo za srpski jezik i književnost u okviru manifestacije "Mart, mesec srpskog jezika".

ДВЕ ГЛАВНЕ НАГРАДЕ ЗА КРАТКУ ПРИЧУ: Средњошколка и шестакиња поделиле прво место

društvo za srpski jezik i književnost

Uslov konkursa je bio da priča može imati najviše 500 karaktera sa belinama i da mora sadržati tri frazeologizma: (1) grlom u jagode; (2) s mene pa na uštap i (3) nije šija nego vrat.

Lana Đorđević ispunila je ove uslove i napisala veoma lepu priču pod nazivom "Literarni konkursi", dok je druga dobitnica Sara Milosavljević svoju priču posvetila Svetom Savi i naslovila je "Crtice iz života Svetoga Save".

Drugu nagradu osvojile su Tea Miščević đak prvog razreda Prve beogradske gimnazije za priču pod nazivom "Moja priča u stuhu" i Aleksa Matnić učenik šestog razreda OŠ "Matko Vuković" iz Subotice za priču "Aleksina priča".

Treću nagradu podelio je troje đaka i to Jovan Sekerez đak petog razreda OŠ "Zmaj Jova Jovanović" iz Beograda za priču "Osamostaljivanje", Sofija Terzić, učenica osmog razreda beogradske osnovne škole "Svetozar Marković" za priču "Zašto imam keca iz hemije" i Antonina Gramatčikova učenica prvog razreda IKarlovačke gimnazije za priču pod nazivom "Drvo i čovek".

Drušrtvo za srpki jezik i književnost ugostilo jue pobednike i njihove nastavnike na Filološkom fakultetu gde su pobedncima dodeljene i prigodne nagrade.

Inače, na konkurs za kratku priču stiglo je 175 radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)