LIKOVNI KONKURS ZA OSNOVCE: Osvajači prva tri mesta idu na Olimpijadu u Pariz

Lj.B.

24. 01. 2024. u 15:47

Minstarstvo prosvete, Ambasada Republike Francuske u Srbiji i Olimpijski komitet Srbije prirediće likovni konkurs za učenike od V do VIII razreda osnovnih škola „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!”.

ЛИКОВНИ КОНКУРС ЗА ОСНОВЦЕ: Освајачи прва три места иду на Олимпијаду у Париз

ministarstvo prosvete

Likovni konkurs se priređuje u cilju promocije sporta i olimpijskih vrednosti među učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji i trajaće od 24. januara do 8. februara 2024. godine, najavljeno je na ceremoniji potpisivanja Sporazuma o saradnji za realizaciju nagradnog likovnog konkursa.

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je cilj ove zajedničke inicijative da učenici kroz likovni izražaj prikažu duh olimpizma i sporta, koji podrazumeva životne vrednosti kao što su izuzetnost, prijateljstvo i poštovanje.

- Organizacija ovog konkursa je prilika da se još više osnaži veza između škole i sporta i radi na razumevanju i istraživanju tema kao što su međunarodno prijateljstvo, sportski duh i kulturna raznolikost. Ovaj konkurs, ne samo da obogaćuje školske programe, već i gradi mostove prijateljstva između naših zemalja - rekla je ministarka i podsetila da Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo već sarađuju na polju promocije sporta i olimpijskih vrednosti.

Ambasador Republike Francuske u Republici Srbiji Pjer Košar istakao je da će prva tri mesta u Konkursu dobiti priliku da otputuju u Pariz na Olimpijske igre, ali i da će, u susret Igrama, Ambasada i Francuski institut u Srbiji organizovati konferencije i kulturne aktivnosti širom naše zemlje.

- Kroz ovaj konkurs, želimo da pružimo priliku da troje mladih iz Srbije da dožive Olimpijske igre u Francuskoj. Biće u mogućnosti da prate dve košarkaške utakmice i da uživaju u igri Nikole Jokića, najboljeg igrača na svetu, ali i mnogih drugih, kao što je francuski talentovani mladi igrač Viktor Vembanjama. Takođe, imaće to zadovoljstvo da posete dva divna francuska grada, Lil i Pariz - poručio je Košar. - Koristim ovu priliku da najavim da će ova olimpijska godina biti prilika da Ambasada i Francuski institut u Srbiji organizuju konferencije, kulturne događaje i izložbe tokom cele godine u Beogradu i širom Srbije.

Predsednik OKS Božidar Maljković istakao je da Konkurs predstavlja ekstenziju saradnje sa Ministarstvom prosvete, kao i to da će ovo biti jedinstvena prilika da se kroz jednu lepu i kreativnu inicijativu kod dece osnovnoškolskog uzrasta probudi olimpijski duh i želja da podrže naše sportiste na putu do istorijskih rezultata u Parizu.

Detaljne informacije o nagradnom likovnom konkursu „Idemo u Pariz, Srećko i Friž te vode na Olimpijske igre!“ možete pronaći na linku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024