GOSTI IZ TORINA: Đaci Filološke gimnazije ugostili svoje vršnjake iz Italije

B.B.

09. 01. 2024. u 16:37

PROFESOR i učenici Srednje turističke škole "IIS TOMMASO D"ORIA" iz Torina su, u okviru Erazmus+ programa, posetili Filološku gimnaziju. Đake iz Italije su primili i ugostili u svojim domovima maturanti ove škole.

ГОСТИ ИЗ ТОРИНА: Ђаци Филолошке гимназије угостили своје вршњаке из Италије

Foto: Filološka gimnazija

Gosti su zajedno sa svojim domaćinima pohađali nastavu, upoznali nastavnicike naše škole, imali prilike da uporede obrazovne sisteme Srbije i Italije. Posetili su časove engleskog, španskog, francuskog, latinskog i italijanskog jezika, ali i njiževnosti, retorike, likovne kulture, informatike i fizičkog vaspitanja. Na časovima italijanskog jezika upoznali su ih sa najvažnijim znamenitostima Srbije i Beograda, našom azbukom i ćiriličnim pismom, ali i srpskom kuhinjom.

Profesor Klaudio Đerencani održao je čas likovne kulture i na veoma zanimljiv način prikazao tumačenje jednog umetničkog dela. Učenice su bile veoma zainteresovane i aktivno su učestvovale u predavanju. Tokom nedelju dana boravka gosti su obišli centar grada, Kalemegdan, Knez Mihajlovu, Trg Republike, Slaviju, a posetili su i Hram Svetog Save, Narodni muzej, Muzej Jugoslavije i Muzej Nikole Tesle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)