DANI MATEMATIKE U NOVOM SADU: Manifestacija za praznik ljubitelja računa od 17. do 25. novembra

S. B.

16. 11. 2023. u 16:45

“DANI matematike u Novom Sadu”, tradicionalna manifestacija u organizaciji Prirodno- matematičkog fakulteta, Društva matematičara i Ogranka Srpske akademije nauka i umetnosti, okupiće od petka, 17., do subote, 25. novembra, profesore, studente i srednjoškolce iz Srbije i zemalja regiona u nekoliko institucija u gradu.

ДАНИ МАТЕМАТИКЕ У НОВОМ САДУ: Манифестација за празник љубитеља рачуна од 17. до 25. новембра

S.B.

Uvodni dan obeležiće gosti iz Slovenije, koji će na specijalnoj sesiji seminara održati dva predavanja iz kombinatorike dok će u subotu, 18. novembra, biti svečano uručena priznanja najuspešnijim srednjoškolcima, koji su nagrađeni u okviru konkursa Društva matematičara Novog Sada, „Matematički kalendar“ i „Matematičke minijature“.

U ponedeljak, 20. novembra, na programu je specijalna sesija seminara “Bogoljub Stanković”, i svečana promocija knjige o fizici kompleksnih sistema u Ogranku SANU, dok će dan kasnije na Fakultetu tehničkih nauka, biti održani “Logičko-algebarski-diskretni susreti”.

- Zašto preduzeća rado zapošljavaju matematičere, čućemo u sredu, 22. novembra, kada će se predstaviti tri firme koje tesno sarađuju sa Departmanom za matematiku i informatiku PMF, a u 19 časova u klubu „Beza“ kraj kupališta „Štrand“, polaznici manifestacije će učestvovati na veoma popularnom kvizu „Kvizomat“- kaže Rozalija Madaras, članica organizacionog tima i ističe da je završni dan manifestacije, u subotu, 25. novembra, rezervisan za akreditovani Novosadski matematički seminar za profesore matematike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)