ZAJEDNIČKA PROMOCIJA KULTURNOG NASLEĐA: Univerzitet u Berogrdau i muzej Adligat počinju saradnju

Lj.B.

06. 10. 2023. u 12:52

UNIVERZITET u Beogradu i Muzej knjige i putovanja Adligat potpisali su sporazum o saradnji, sa ciljem razmene znanja i naučnih resursa.

ЗАЈЕДНИЧКА ПРОМОЦИЈА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА: Универзитет у Берогрдау и музеј Адлигат почињу сарадњу

univerzitet u beogradu

Ovaj važan korak u saradnji između vodeće nacionalne obrazovne institucije i jednog od najzanimljivijih muzeja kulture u Beogradu otvara nove mogućnosti u radu i istraživanjima za članove akademske zajednice, kao i u promociji i očuvanju kulturne baštine.

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić i direktor Muzeja knjige i putovanja Adligat Viktor Lazić izrazili su visoka očekivanja zbog saradnje koja će doneti mnoštvo kulturnih i obrazovnih iskoraka.

Adligat čuva impresivnu kolekciju starih i retkih knjiga, rukopisa, kartografskih materijala i drugih artefakata. Saradnja između Univerziteta u Beogradu i muzeja omogućava studentima i naučnim istraživačima pristup ovim resursima i zajednički rad na promociji akademskih izvrsnosti i kulturnog nasleđa.

Prorektor Ristić razgovarao je u Muzeju Adligat sa jednim od najuticajnijih meksičkih autora Horheom Volplijem, koji je profesor književnosti po pozivu na američkim univerzitetima Kornel i Prinston i dobitnik brojnih visokih priznanja za svoj spisateljski rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)