STIPENDIJE ZA DOKTORSKE STUDIJE: Prijavljivanje traje do 18. septembra

B.B.

05. 09. 2023. u 18:52

MINISTARSTVO građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentima doktorskih akademskih studija u oblasti železnice, izjavio je danas ministar Goran Vesić.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ: Пријављивање траје до 18. септембра

Foto V. Jagodić

- Ministarstvo je raspisalo javni konkurs za tri stipendije, koje pokrivaju sve troškove doktorskih akademskih studija i troškove života za vreme trajanja studija za žene - rekao je Vesić. - Vlada Srbije je u protekle četiri godine uložila više od milijardu i po evra u rekonstrukciju starih i izgradnju novih železničkih pruga. Brza pruga između Beograda i Novog Sada simbol je promene u železničkom saobraćaju, a sada gradimo njen nastavak, 108 kilometara brze pruge između Subotice i Novog Sada"

Javni poziv traje do 18. septembra.

On je rekao da "investicije u železničku infrastrukturu ne bi bile potpune bez ulaganja u naš najvredniji resurs, naše ljude i njihovo znanje".

 - Vođeni ovom idejom, u saradnji sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj i Francuskom agencijom za razvoj, u okviru projekta 'Modernizacije železničkog sektora u Srbiji', obezbedili smo sredstva za finansiranje podrške ženama, polaznicama doktorskih studija iz naučnih oblasti, grana ili disciplina povezanih sa železničkim saobraćajem i transportom -  rekao je Vesić.- Cilj je dobijanje kvalitetnih kadrova u železnici, motivacija mladih naučnika da daju svoj doprinos razvoju železnice i mobilnosti u Srbiji, kao i da više žena radi na najodgovornijim poslovima u srpskoj železnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!