SOFTVER PRATI RAZVOJ: Od sledeće školske gdine novine u nastavi fizičkog vaspianja

B.B.

02. 02. 2023. u 20:40

OD naredne školske godine trebalo bi da počne s radom softver koji će pratiti fizički razvoj i razvoj motoričkih sposobnosti učenika, najavio je ministar prosvete Branko Ružić na prvoj konferenciji "Škola i školski sport - mesto gde rastem, učim i vežbam"

СОФТВЕР ПРАТИ РАЗВОЈ: Од следеће школске гдине новине у настави физичког васпиања

foto:Ministarstvo prosvete

- Pokretanje softvera biće zapravo kruna reformisanja programa fizičkog vaspitanja, započetog 2017. godine - rekao je Ružić. - Ono što je važno je da će softver  omogućiti nastavnicima i učiteljima da imaju uvid u fizički razvoj i motoričke sposobnosti učenika i da na osnovu toga prilagode rad u školi i daju predlog odgovarajućih fizičkih aktivnosti i vežba koje treba da rade u školi, ali i van nje.

On je naveo da je Ministarstvo prosvete je u poslednje tri godine u objekte osnovnog obrazovanja, u opremanje fiskulturnih sala, investiralo više od 48 miliona dinara

- U Strategiji razvoja obrazovanja i vaspitanja u Srbiji do 2030. godine, školski sport prepoznat kao strateški značajna podrška obrazovno-vaspitnim ustanovama u jačanju njihove vaspitne funkcije - naveo je ministar.

- Među merama su formiranje novih sportskih sekcija na nivou škole, uključivanje većeg broja učenika u školska opštinska sportska takmičenja, ispitivanje interesovanja učenika za školskim sportskim aktivnostima i potreba roditelja za uključivanjem dece u sportske aktivnosti, popularizacija ženskog sporta, izgradnja i adaptacija i investiciono ulaganje i održavanje fiskulturnih sala i terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI IH KUPE PA SE POKAJU: Od kojih polovnih automobila treba bežati - nećete moći da ih prodate