SOFTVER PRATI RAZVOJ: Od sledeće školske gdine novine u nastavi fizičkog vaspianja

B.B.

02. 02. 2023. u 20:40

OD naredne školske godine trebalo bi da počne s radom softver koji će pratiti fizički razvoj i razvoj motoričkih sposobnosti učenika, najavio je ministar prosvete Branko Ružić na prvoj konferenciji "Škola i školski sport - mesto gde rastem, učim i vežbam"

СОФТВЕР ПРАТИ РАЗВОЈ: Од следеће школске гдине новине у настави физичког васпиања

foto:Ministarstvo prosvete

- Pokretanje softvera biće zapravo kruna reformisanja programa fizičkog vaspitanja, započetog 2017. godine - rekao je Ružić. - Ono što je važno je da će softver  omogućiti nastavnicima i učiteljima da imaju uvid u fizički razvoj i motoričke sposobnosti učenika i da na osnovu toga prilagode rad u školi i daju predlog odgovarajućih fizičkih aktivnosti i vežba koje treba da rade u školi, ali i van nje.

On je naveo da je Ministarstvo prosvete je u poslednje tri godine u objekte osnovnog obrazovanja, u opremanje fiskulturnih sala, investiralo više od 48 miliona dinara

- U Strategiji razvoja obrazovanja i vaspitanja u Srbiji do 2030. godine, školski sport prepoznat kao strateški značajna podrška obrazovno-vaspitnim ustanovama u jačanju njihove vaspitne funkcije - naveo je ministar.

- Među merama su formiranje novih sportskih sekcija na nivou škole, uključivanje većeg broja učenika u školska opštinska sportska takmičenja, ispitivanje interesovanja učenika za školskim sportskim aktivnostima i potreba roditelja za uključivanjem dece u sportske aktivnosti, popularizacija ženskog sporta, izgradnja i adaptacija i investiciono ulaganje i održavanje fiskulturnih sala i terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)