KNJIGA PONOVO NA TRGU REPUBLIKE: Udruženje profesionalnih izdavača Srbije organizuje festival na otvorenom

D. Bt. - M. N. M.

19. 05. 2021. u 10:30

POSLE velikog uspeha prvog Festivala knjige na otvorenom, "Knjiga na Trgu", održanog prošlog oktobra, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije pripremilo je novo, prolećno izdanje ove manifestacije.

КЊИГА ПОНОВО НА ТРГУ РЕПУБЛИКЕ: Удружење професионалних издавача Србије организује фестивал на отвореном

Foto: N. Skenderija

Ljubitelji pisane reči ponovo će imati svoju gozbu, upriličenu u paviljonu na Trgu republike u Beogradu, 21, 22. i 23. maja.

Za festival je prijavljeno više od 20 uglednih izdavača, koji će posetiocima nuditi svoje naslove sa popustom od 30 do 70 odsto. Knjigoljupce očekuju i brojna dela tek pristigla iz štampe, a imaće prilike i da razgovaraju sa mnogobrojnim domaćim piscima.

Na festivalu koji će biti otvoren u petak u 17 sati, učestvovaće izdavačke kuće: "Akademska knjiga", "Arhipelag", "Geopoetika", "Gradac", "Gramatik", "Evoluta", "Zavet", "Zlatno runo", "Karpos", "Klio", "Kokoro", "Logos", "Makarije", "Makondo", "Odiseja", Urban Reads, "Faktum", "Finesa", "Heliks", "Hera", "Štrik", kao i distributer knjiga "Makart".

- Ova manifestacija nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima u formi festivala knjige na otvorenom. Uz najnovija izdanja, pred čitaocima će se naći i ona do kojih je u knjižarama teško doći ili ih više nema - poručuju iz UPIS.

Paviljon će biti otvoren svakoga dana od 10 do 22 časa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)