GRAND PRI PREDSTAVI “PALČICA”: Završen Festival profesionalnih pozorišta Srbije “Mali Joakim” u Gračanici

D. ZEČEVIĆ

16. 05. 2021. u 17:29

TRINAESTI po redu Festival za decu i mlade profesionanih pozorišta Srbije “Mali Joakim “ koji se od 10. maja održavao u gračaničkom Domu kulture završen je danas.

ГРАНД ПРИ ПРЕДСТАВИ “ПАЛЧИЦА”: Завршен Фестивал професионалних позоришта Србије “Мали Јоаким” у Грачаници

Foto:Printscreen/Facebook

Žiri u kojem su bili Jelena Janjatović (kostimograf), Ljubiša Barović (glumac) i Boris Todorović (reditelj) odlučio je jednoglasno da Grand pri dodeli predstavi “Palčica” Pozorišta lutaka iz Niša.

Nagrada Mali Joakim za glumačko ostvarenje pripala je Aleksandri Pavlović za ulogu Palčice u istoimenoj predstavi a u obrazloženju žirija navodi se da je Aleksandra Pavlović kroz bogat izbor pozorišnih izražajnih sredstava uspešno oživela lik pun strahova, nedoumica i prepreka u svojoj potrazi za srećom i mestom pod suncem.

Ova naglada pripala je i Petru Lukiću za ulogu Golog Kralja i Gostioničara u predstavi Goli kralj, Pozorišta za decu iz Kragujevca. Žiri je nagradu Mali Joakim za kostimografiju dodelio Stefanu Savkoviću za predstavu „Palčica“ iz niškog Pozorišta lutaka.

Nagrada za dramski tekst većinom glasova dodeljena je Biserki Kolevskoj za adaptaciju teksta u predstavi „Goli kralj“, dok je nagrada za autorsku muziku pripala Bratislavu Bati Zlatkoviću za predstavu Čarobnjak iz Oza, Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja.

Specijalan nagrada za epizodnu ulogu Šizele u predstavi “Sirano” Narodnog pozorišta u Prištini dodeljena je Aleksandri Cucić.

Inače,Festival profesionalnih pozorišta Srbije za decu i mlade “Mali Joakim” završen je dodelom pomenutih nagrada laureatima ovog festivala koji su pratili mališani sa čitavog Kosmeta dok je prevoz do Gračanice bio obezbeđen i za decu iz povratičkih sredina u Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BAJKA O POZORIŠTU: Jubilarno izvođenje predstave u režiji Miloša Jagodića u Pirotu